تله های هشتی : دوستان تله ها هرچقدر که پیچیده تر باشه راه حل دارند و با مقداری فکر و ریختن طرح مناسب و ابزار مناسب کاملا میشه کنترل شوند .همیشه بیاد داشته باشید که در زمانی میشه تله هارو فعال کرد و بعد تخلیه کرد که جایگاه دارای ورودی و خروجی باشه و این ریسکو انجام ندید وقتی که مکان از یک دالان و تونل تشکیل شده انرا فعال کنید، خارج از خطر احتمال قفل شدن جایگاه هست که راه حلی برای تخلیش پیدا نشه و دیگه نشه کار پیش بره
پس در چنین مکان هایی که خبری از خروجی نیست درست مثل تصویر بهترین راه کنترل تله هاست چون براثر گذر زمان و فرسایش سطحی سنگها کاملا جوش خوردن بهم و احتمال ریزش مخصوصا تله های هشتی بسیار کم هست.ببینید درتصویر بالا هوشمندانه ترین کار همین دست نخوردن سنگها بوده چون کاملا چفتو قفل هم شدن و امکان ریزشون بسیار بسیار کم هست و درکلیت کار استفاده از لوله های داربست در کار تله های سنگی عاقلانه است
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تله پرتابی, تله سنگ ,تله مکانیکی, تله های فیزیکی, تله های هشتی در گنج یابی
اکثر حفاران دفینه به دنبال باز کردن قبرستان گبریان یا قبر گبری هستند و دلیل اصلی این کار دو نکته روشن است یکی اینکه کاری راحت و سبک نسبت به دفینه وزیری می باشد و دوم اینکه قبر ها دارای هدایا می باشد . طبق آداب و رسوم مذهبی آن زمان کنار اجساد از هدایای مختلف استفاده می شده است.
استفاده از زیورآلات در تدفین به همراه متوفی مخصوصا زیورآلات مفرغی در دوره های بعدتر که بسیار زمخت و سنگین بدون ظرافت است که شخصا بعید میدانم در زندگی روزمره از آنها استفاده میشده است و به گمان من فقط در مراسم تدفین به همراه متوفی خاکسپاری میکردند
جنبه های دیگری نیز میتوان متصور بود مانند کاربرد جادو و دور کردن ارواح و نیروهای اهریمنی وجود این باورها قطعا در بین مردمان هزاره های گذشته بوده است
به نظر ما نکته مهمتر در چرایی استفاده از این پیکره های خدابانو است که نزدیک شدن به این چرایی میتونه کمک بیشتری به دلیل استفاده از زیورها برای این پیکره ها و استفاده انسانها از این زیورها بکنه
به گمانم قرار دادن زیورها بر روی سر به خاطر اهمیت سر در پیکر انسان و خدایان میتونه باشه البته این اهمیت که خیلی بعد تر از دوره های مد نظر ما بود.و قطعا کارکرد زیورها در دوره های بعد از پیش از تاریخ تغییر کرده و در دوره های تاریخی میتونسته متفاوت بوده باشه اینکه بخواهیم وارد جزئیات اشکال زیورآلات و محلهای قرارگیری آنها و تفاوت در تمدنها و تغییر در ساختار آنها باشیم نیاز به اطلاعات بسیار دقیق تری از ساختار اعتفادی جوامع هست اینکه چگونه می اندیشیده اند و این باورها به چه علت دستخوش تغییر و تکامل شدند و اینکه چه عواملی باعث تغییر در جزئیات این باورها در بین تمدنهای هم عصر شده است.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: روش گنج یابی در قبرستان گبری, زیور آلات داخل قبر ,علت کندن قبر گبری, قبر گبری, قبرستان گبری, هدایای داخل قبر
گوردخمههای اشکانی وستمین مشتمل بر راهرو، دهانه و اتاق دخمه می باشد.شاید اگر بلدوزهای اداره گاز با دیدن این گورها حیرت نمیکردند و چنگالشان را برای کندن دل خاک متوقف نمیکردند، امروز صدای این قورباغه از دل تاریخ به گوش نمیرسید! به غیر از سفالها درون ظرف کنار بزرگترها ۷ تخم مرغ و درون ظرف نزدیک کودک خفته، ۴ تخم مرغ قرار دارد. مردگان همچون جنینی در رحم مادر درون گوردخمه خفتهاند.
اینجا در گورستان غربی تدفین در گوردخمهها از نوع دسته جمعی و خانوادگی است. مردگان را به حالت جنینی و در جهت شرق – به غرب (جهت طلوع آفتاب) به خاک سپردهاند. سرها به سمت شرق و پاها به سوی غرب، هرچند در برخی گورها جهت فرق میکند.
زیورالات کشف شده در گوردخمههای وستمین
اگر فردی از اعضای خانواده فوت کرده باشد و گوردخمه جایی برای تدفین او نداشته باشد، استخوان و اشیاء تدفین قدیمیتر را به درون فضای مستطیل شکل یا راهرو منتقل کردهاند و تدفین جدید را جای آن قرار دادهاند.
با مردگان اشیایی از جنس سفال و فلز مانند مفرغ، آهن، نقره و طلا، شیشه، قیر و سنگ یافت شده که با آنها ظرف، عطردان، سرمهدان، دستبند، گوشواره، انگشتر، گردنبند، مُهرهای سفالی، صدفی، قیری و سنگی، شمشیر، خنجر، سگک، سرپیکان، سردوک، سرنیزه میساختند
ادوات جنگی کشف شده در گورهای وستمین
در فصل اول کاوش دو نمونه تدفین اسب در گوردخمهها به دست آمده که برخلاف دیگر گورها فضای مستطیلی دارند و جهت دفن آنها هم شمالی- جنوبی است. سر به سمت شمال و پا در ضلع جنوب، هیچ شیءای هم همراه با اسبها که گردن آنها کمی بالاتر از بدن و سر روی قفسه سینه قرار گرفته وجود ندارد. اما در ۲۱ شهریور ماه خبر رسید که سومین تدفین اسب هم در «وستمین» کشف شده است. شاید تنها تصویر قابل ضبط در ذهن از اشکانیان تندیس مفرغی یک دست داخل موزه ایران باستان، مشهور به مرد شمی یکی از سرداران پارتی است. اما اینجا در وستمین منطقهای پنهان در میان جنگلها در نزدیکی کیاسر ساری واقع در استان مازندارن تصویرها از اشکانیان شکل دیگری به خود میگیرد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: اسرار کاوش, اشکانیان, تخم مرغ, قبر اشکانی, قبر گبری, قبرستان اشکانی, قبرستان گبری, کشف گورهای اشکانی در وستمین مازندران ,گوردخمه ,گوردخمه اشکانی, وستمین
اما وستمین درست در مسیر شهر صد دروازه قرار دارد و با آن تنها ۴۸ کیلومتر فاصله دارد. بین آنها کوهی به ارتفاع ۲۸۵۰ متر فاصله انداخته است. همان کوهی که در نوک آن قلعهای به نام «دژ شاه» قرار دارد و باستانشناسان آثار دوره اشکانی را در آن رویت کردهاند. آنها معتقدند وستمین منطقهای نظامی بوده که چون در مسیر عبور دشمنان برای رسیدن به پایتخت اشکانیان (صد دروازه) قرار میگرفته افراد داخل قلعه از طریق مردمان این خطه از احتمال ورود دشمنان مطلع میشدند و اوضاع را به اطلاع مسوولان پایتخت برای حفاظت از این شهر مهم میرساندند.
صد دروازه یا «هکتام پلیس» مهمترین پایتخت دوران اشکانی محسوب میشود که طبق متون تاریخی شهری بسیار پر رونق بوده و در باختر خراسان قرار داشته و از ۲۰۰ سال پیش از میلاد پایتخت اشکانیان بوده است.
” هکاتومپیلوس” در زبان یونانی به معنای صد دروازه است. این لقب در نزد یونانیان به شهرهایی داده میشد که بیش از چهار دروازه را دارا بودند. مکان این شهر باستانی امروزه نزدیک دامغان قرار دارد. اشک سوم و تیرداد اشکانی در سال ۲۴۹ قبل از میلاد آن را پایتخت خود قرار دادند و تا قرن اول میلادی به اهمیت خود باقی بوده است. نخستین کاوشهای باستان شناسی برای کشف شهر باستانی صد دروازه توسط دیوید استروناخ (David Stronach) (متولد ۱۹۳۱م./۱۳۱۰ش.) باستان شناس اسکاتلندی در اطراف قومس دامغان انجام شد اما این کاوشها با شکل گیری انقلاب اسلامی نیمه کاره رها شد.
بر اساس روایتهای تاریخی، صد دروازه شهری بزرگ بود که از یک سو تا مازندران و از سوی دیگر تا جنوب سمنان کشیده شده بود. تا کنون کاوشهای باستان شناسی استروناخ نیز نتوانسته است مکان دقیق این شهر را نشان دهد. به همین دلیل صد دروازه همچنان در دل خاکها مدفون مانده است. برخی معتقدند صددروازه در دورهٔ اوج خود ۲۸ کیلومتر مربع وسعت داشته است.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: David Stronach,پایتخت اشکانیان, دامغان, دژ شاه, دیوید استروناخ, ساری, شاه دژ, شهر صد دروازه ,کشف گورهای اشکانی در وستمین مازندران, گوردخمه اشکانی ,هکتام پلیس, وستمین
هر روزه شاهد حوادث ناگواری در دنیای حفاری دفینه هستیم ،برای برخی از جویندگان گنج، رسیدن به آثار تاریخی و ثروت خفته در خاک گاهی فقط در حد یک آرزو باقی میماند و آنها به حکم سرنوشت این آرزو را با خود به گور میبرند.
آثار باستانی
تا حالا حوادث مرگبار زیادی در نقاط مختلف کشور رخ داده که دلیل اصلی آن، جستوجو برای پیدا کردن گنج بوده است؛ حوادثی که قربانیان آنها همان کسانی بوده اند که در آرزوی یافتن گنج راهی کوه و بیابان شده و دست به حفاریهای غیرمجاز زدهاند؛ درست مثل حادثه مرگباری که مدتی قبل برای ۲ مرد جوان در یکی از روستاهای استان همدان رخ داد.
ماجرا از آنجا شروع شد که فریدون، جوان ساکن روستای بابارئیس ملایر و پدرش نزد ۳برادر رفتند و با آنها در مورد غاری صحبت کردند که در آن گنجی عظیم پنهان بود. هر ۳ برادر وضع مالی خوبی داشتند اما آنها چنان اسیر حرفهای وسوسهانگیز پدر و پسر شدند که تصمیم گرفتند با یکی دیگر از اهالی روستا برای پیدا کردن گنج با آنها راهی شوند. هر ۶مرد بعد از تهیه وسایل و ابزار مورد نیاز راهی غاری شدند که گنج رؤیایی در آنجا پنهان بود. آنها وارد غار شدند و به ۲گروه سهنفره تقسیم شدند. ۳نفر درون غار رفتند و مشغول حفاری شدند و باقی نفرات بیرون غار به مراقبت و زیرنظر گرفتن منطقه مشغول شدند. صدای موتور برق و دریلی که آنها برای حفاری استفاده میکردند فضای داخل غار را پر کرده بود و نمیگذاشت صدای ۳نفری که مشغول حفاری بودند به بیرون برود. بعد از چند ساعتی که نوبت تعویض شیفت شده بود، ۳نفری که بیرون از غار بودند، وارد آنجا شدند اما دوستانشان را دیدند که بیهوش کف غار افتاده اند. ۲نفر از آنها فوت کرده بودند اما نفر سوم هنوز نفس میکشید. بررسیها نشان میداد که دود حاصل از احتراق موتور برق کمکم فضای غار را پر کرده و حفاران که در عمق ۴۰متری غار مشغول حفاری بودند دچار دودگرفتگی و سپس بیهوشی شده بودند. بهدنبال این حادثه، ماجرا به اورژانس گزارش شد و با حضور امدادگران در محل مشخص شد که ۲ نفر از حفاران جان خود را از دست دادهاند و سومین نفر با انتقال به درمانگاه از مرگ حتمی نجات یافت.
انفجار مرگبار
علاوه بر گازگرفتگی، دیگر حادثهای که ممکن است جستوجوگران گنج را با خطر مرگ روبهرو کند، انفجار است. درست مثل حادثهای که برای یک گروه هفتنفره در استان گلستان رخ داد. ماجرا از این قرار بود که ۷ نفر از جوانان شهرستان مینودشت که وسوسه پیدا کردن گنج مثل خوره به جانشان افتاده بود، بعد از کلی پرسوجو و تحقیق به این نتیجه رسیدند که زیر یکی از خانههای قدیمی شهر گنج بزرگی مدفون شده است. آنها با نقشهای که در اختیار داشتند، دست به کار شدند و تصمیم گرفتند با کندن تونل، راهی برای رسیدن به گنج باز کنند. اعضای این گروه ابزار مورد نیاز را تهیه کردند و در محلی که روی نقشه علامت خورده بود، کار حفاری را شروع کردند. بعد از چند شب تلاش مخفیانه، آنها چاهی به عمق ۸متر حفر کردند تا اینکه به یک کانال زیرزمینی رسیدند. طبق آنچه در نقشه آمده بود، گنج در نقطهای از این کانال زیرزمینی بود. برای رفتن به داخل کانال، ۳نفر داوطلب شدند و راه افتادند. ارتفاع کانال کم بود و آنها مجبور بودند به سختی وارد آن شوند. هر ۳جوان در داخل کانال پیش میرفتند اما بوی تهوعآوری که کانال را پر کرده بود، مانع از پیشروی شان میشد، برای همین تصمیم گرفتند برای ادامه مسیر، عود روشن کنند ولی به محض آتشزدن کبریت، انفجار شدیدی رخ داد. بقیه اعضای گروه که بیرون از چاه به انتظار نشسته بودند با شنیدن صدای انفجار دستپاچه شدند و با تیمهای امدادی تماس گرفتند. با حضور امدادگران در محل، معلوم شد که ۲نفر از ۳جوانی که داخل کانال بودند بر اثر انفجار جان باختهاند اما دیگری که مجروح شده بود به بیمارستان انتقال یافت. پس از بررسیهای انجامشده مشخص شد کانالی که ۳جوینده گنج وارد آن شده بودند در واقع مجرای فاضلاب مسجدی بود که در مجاورت خانه قدیمی وجود داشت و انباشت گاز در فاضلاب و سپس جرقه زدن کبریت این انفجار مرگبار را رقم زده بود.
دوستان نیمهراه
حتما شما هم تا به حال روایات زیادی درباره نارو زدن و خیانت افرادی که در جستوجوی گنج هستند نسبت به یکدیگر خوانده یا شنیدهاید. شاید برخی از آنها داستان و غیرواقعی باشند اما حقیقت این است که در دنیای واقعی نیز نمونههایی از این دست وجود دارد. ماجرای مرگ گنجیابی که همدستانش با مشاهده بدحالی او، وی را به حال خود رها کردند و پا به فرار گذاشتند نیز یکی از نمونههای واقعی این روایات است. ماجرا از این قرار بود که چند ماه قبل فردی با اورژانس شهر ری تماس گرفت و خبر از حادثهای داد که در خانهای قدیمی در این شهر اتفاق افتاده بود. امدادگران وقتی راهی خانه مورد نظر شدند، متوجه شدند که در ورودی خانه باز است اما کسی جوابشان را نمیدهد. آنها وارد خانه شدند و زمانی که در حال جستوجوی داخل اتاقها بودند، متوجه مردی شدند که روی زمین افتاده بود. امدادگران خود را نزدیک مرد رساندند و فهمیدند که او جانش را از دست داده است.
با توجه به تونلهایی که در داخل اتاقها حفر شده بود، ماجرا مشکوک بهنظر میرسید، بنابراین امدادگران با پلیس تماس گرفتند و تیمی از ماموران راهی خانه قدیمی شدند. با شروع تحقیقات پلیسی و با توجه به تجهیزات و تونلهایی که در خانه قدیمی کشف شد، مشخص شد که عدهای در سودای رسیدن به گنج شروع به حفر تونل در این خانه کردهاند اما وقتی یکی از آنها براثر گازگرفتگی بدحال شد، وی را در آنجا رها کرده و پا به فرار گذاشتند. از محل حفاری تعدادی تکههای سفال و ابزار مربوط به حفاری و نقشه به دست آمد که بررسی سفالها نشان داد مربوط به اوایل دوره اسلامی و سلجوقی است. ماموران در ادامه تحقیقات متوجه شدند که مردی چند ماه قبل این خانه قدیمی را اجاره کرده بود اما بعد از حادثه وی به طرز مرموزی ناپدید شد. جستوجو برای دستگیری این مرد آغاز و او مدتی بعد بازداشت شد. مرد جوان در بازجوییها گفت: یکی از دوستانم نقشه گنجی در دست داشت که نشان میداد در نزدیکی خانهای قدیمی در شهر ری، گنج باارزشی مدفون شده است. وسوسه رسیدن به این گنج باعث شد با کمک چند نفر از دوستانم نقشهای بکشیم و شروع به حفاری کنیم. برای این کار، ابتدا خانه قدیمی را از صاحبش اجاره کردم و بعد با دوستانم کار حفر تونل را شروع کردیم. ما در ۱۰نقطه مختلف از این خانه شروع به حفاری کردیم اما یک روز وقتی کار را شروع کردیم یکی از همدستانمان بر اثر گازگرفتگی بیهوش شد. وقتی او را از داخل تونل بیرون آوردیم، متوجه شدیم که حالش وخیم است و از ترس اینکه بردن او به بیمارستان باعث شود که لو برویم، وی را در همانجا رها کردیم و پا به فرار گذاشتیم. چند ساعت بعد هم با اورژانس تماس گرفتیم و با ارائه نشانی خانه قدیمی آنها را در جریان حادثه قرار دادیم اما وقتی امدادگران به محل رسیدند، همدست ما جانش را از دست داده بود. با اعترافات این مرد، همدستان او نیز دستگیر شدند و برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره آگاهی قرار گرفتند.
مدفون شدگان
بین خطرات مرگباری که همیشه جویندگان گنج را تهدید میکند، مدفون شدن آنها در تونلهایی که برای دست یافتن به آثار باستانی حفر میکنند، یکی از مهمترین خطرات بهشمار میرود چرا که چنین تونلهایی معمولا به صورت کاملا ابتدایی و بدون هرگونه تجهیزات ایمنی حفر میشوند و درصورت سست بودن خاک ممکن است حادثهای مرگبار را رقم بزنند.
همین چندی پیش بود که یکی از این حوادث در شهرستان سبزوار رخ داد و منجر به مرگ یکی از جویندگان گنج شد. صبح جمعه ۱۵اردیبهشت ماه آتشنشانان شهرستان سبزوار در جریان حادثهای در یکی از مناطق این شهر قرار گرفتند و راهی آنجا شدند. محل حادثه مغازهای در بازار سرپوشیده شهر بود و وقتی آتشنشانان در آنجا حضور پیدا کردند متوجه شدند کف مغازه فروریخته و از داخل تونلی که در آنجا حفر شده صدای ناله شنیده میشود. آتشنشانان به سرعت دست به کار شدند و با کنار زدن خاک به تونلی رسیدند که بهنظر میرسید برای دست یافتن به گنج از داخل مغازه حفر شده است. آنها شروع به خاکبرداری کردند و بعد از چند ساعت تلاش، به ۴مرد رسیدند که داخل تونلگیر افتاده بودند. یکی از این افراد، صاحب همان مغازهای بود که تونل در آنجا حفر شده بود. هر ۴مرد از داخل تونل بیرون کشیده شدند و یکی از آنها که دچار جراحت شده بود به بیمارستان انتقال یافت.
درحالیکه آتشنشانان تصور میکردند تمامی افراد گرفتار در تونل را بیرون کشیدهاند اما در پرسوجو از آنها معلوم شد که پنجمین نفر هنوز زیر آوار مدفون است بنابراین جستوجو ادامه یافت و دقایقی بعد جسد بیجان این مرد که بر اثر خفگی جانش را از دست داده بود از دل خروارها خاک بیرون کشیده شد. با هماهنگی قضایی جسد مرد جوان به پزشکی قانونی منتقل شد و با تشکیل پرونده قضایی در این رابطه مردان نجات یافته برای تحقیقات به اداره آگاهی منتقل شدند. یکی از آنها در بازجوییها گفت: شنیده بودیم که در بازار قدیمی شهر گنج بزرگی دفن شده است برای همین نزد مردی که در آنجا مغازه داشت و از قبل او را میشناختیم رفتیم و با دادن وعده و وعید از او خواستیم که برای پیداکردن گنج با ما همکاری کند. این مرد وقتی شنید که بعد از پیداکردن گنج میتواند به ثروتی میلیونی دست پیدا کند قبول کرد و از آن روز در مغازهاش کار حفاری را شروع کردیم. با نقشهای که از قبل تهیه کرده بودیم، کار حفر تونل را شروع کردیم و چندمتری در اعماق زمین پیش رفتیم اما ناگهان تونل فرو ریخت و ما در آنجا مدفون شدیم. همان لحظه یکی از ما که وضعیت بهتری داشت با استفاده از تلفن همراه با آتشنشانی تماس گرفت و ماجرا را به آنها اطلاع داد. وقتی آتشنشانان رسیدند یکی از همراهانمان که از بقیه جلوتر بود، در این حادثه جان باخت و ما هم دستگیر شدیم.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: حفاری دفینه ,حفاری گنج ,حوادث حفاری, گنجهای نفرین شده
دست یافتن به جسد مومیایی شده مردم و فرمانروایان باستان یکی از بزرگترین آرزوهای قاچاقچیان عتیقه است.مبالغ سرسامآوری که از سوی دلالان عتیقه برای خرید مومیاییها پیشنهاد میشود باعث شده که بسیاری از قاچاقچیان برای یافتن مومیایی شال و کلاه کرده و راهی مناطق باستانی شوند غافل از اینکه در ایران اصلا اجساد مومیایی شده وجود ندارد و رسم مومیایی کردن اجساد هنگام دفن، متعلق به مصر باستان است. با این حال قاچاقچیان که همیشه برای حل اینگونه مسائل نقشهای در آستین دارند عقب ننشستند و ترفندی به کار بستند که بتوانند تجارت اجساد مومیایی شده در ایران را هم رونق دهند؛ روشی که این روزها بدجوری مد شده و حتما شما هم از آن خبر دارید: ساخت مومیایی تقلبی.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: جسد مومیایی, مومیایی تقلبی ,مومیایی جعلی, مومیایی دروغین, مومیایی کردن جسد
گاها در حفاری دفینه به آثار و علایمی در خاک می رسیم که نباید به آسانی از کنار آن بگذریم و چه بسا و قطعا ادامه مسیر کار را برای ما نشخص می کند که به این مورد آثار زیر خاک گویند.یکی از این آثار خشت یا آجر پخته می باشد .به معنی وجود اتاق یا اتاقک یا راهرو یا دخمه ای در پایین تراز آن بوده و به شما می گوید کمی پایین تر تقریبا ۱۰ برابر کلفتی آن به یکباره به یک خاک و گل سفت و فشرده ای که انگار پخته شده و به سختی مهر نماز می باشد وبا هر ضربه فقط سر لنگ درونش فرو می رود برخواهید خورد که اکثر افراد تا به این خاک وگل بر بخورند با سماجت و پا فشاری آنرا بکر و طبیعی می خوانند و دست از کار می کشند در صورتیکه این نوع ملات و گل دست ساز بین ۶۰ سانت تا یک متر
بیشتر ادامه نمی یابد و سپس به اندازه ای نرم می گردد که میتوانید با خاک اندازخاک را جابجا نمایید سپس کار را ادامه داده تا اینکه به نشانه بعدی برسید
گاهی اوقات دیده شده که خطوط یا نگاره هایی بر این نشانه وجود دارند که خود به تنهایی به مانند یک نسخه کامل و بکر بر روی این خشت یا سنگ مربع شکل می باشد این نوع نشانه ها هم درزمان اشکانی و هخامنشی مورد استفاده قرار گرفته و هم در دوران اسلامی خصوصا در زمان غزنویان ،سلجوقیان ایلخانان و نهایتا صفویه مورد استفاده قرار گرفته است.
خشت پخته یا همان آجر و همچنین هر سنگ چهار تراش کاملا مسطح و صاف مربع شکل خوابیده به موازات افق زمین که معمولا در زمان حفاری زمینهای شیبدار و یا برجسته تل خاکی و علی الخصوص داخل چاه های قدیمی بسته شده یا پر شده از خاک دیده و کشف می گردد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثارشناسی, آجر پخته, دفینه ,دفینه یابی ,علامت آجر در گنج یابی, علامت خشت در گنج یابی, علامت خشت دردفینه یابی, علامت زیر خاک, گنج
ظهور فرهنگ ایلامی و شکلگیری حکومت در این دوره در جنوب غرب ایران، فارغ از مدارک تاریخی، مسئلهای است که از منظر مدارک باستانشناختی در سالهای اخیر چندان موردتوجه قرار نگرفته و صرفاً به یافتههای حاصل از شوش و چند مکان دیگر محدوده مانده است. کاوشهای لایهنگاری سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ در محوطه باستانی سنجر در شمال خوزستان، مدارکی از این دوران را آشکار ساخته که شامل معماری، سفال، مهر و نمونههایی جهت تاریخگذاری رادیو کربن میشود. این آثار در دو گمانه A و E بهدستآمده که اطلاعات مفیدی را در مورد گاهنگاری شمال دشت شوشان، پراکنش لایههای سکونتی و چگونگی ارتباط با شوش ارائه داده است. یافتههای کاوش نشان میدهد که با تداوم سکونت در دوره آغازایلامی، این محوطه احتمالاً در دوره شوش ۴ دچار وفقه استقراری میشود و سپس در دوره شیماشکی دوباره مسکونی شده که تا سوکلمخ و ایلام میانی ادامه مییابد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تپه باستانی, تپه سنجر, تومولوس, خوزستان, دفینه تومولوس, دیدنی های خوزستان ,هواکش تپه باستانی
بسیاری از حفاران دفینه و جویندگان گنج معمولا علامت لاپیا با جوغن را اشتباه می گیرند .حال ببینیم لاپیا چیست .در علم جغرافی، به کوچکترین شکل فرسودگی کارستیک گفته می شود. شکلهایی که به دلایل مکانیکی و اتمسفری در قسمت های بیرونی سنگ ها تشکیل می شود. هر چقدر لاپیاها واضح تر باشند، خلوص پلمه سنگ بیشتر می باشد. لاپیا در پلمه سنگ هایی که تراورتن، رس و سنگ آهک به وفور وجود دارد، ایجاد نمی شود. در سنگ آهک دولوموتیک، لاپیاها به میزان کمی تشکیل می شوند.
ماده هایی که سنگ ها را تحت تاثیر قرار می دهند:
از اسید، آب، شرایط اتمسفری، تغییرات مکانیکی و گیاهان می توانند تاثیر بگیرند. اسید بر سنگهای ماگکاتیک تاثیر زیادی ندارد. در سنگهای رسوبی تاثیر بیشتری دارد. ممکن است شکل آنها را تغییر دهند.
اثرات آب : به دو گونه زیر زمینی و روی زمینی تقسیم می شود. اثرات جوی اثرات آب و هوایی را در بر گرفته و بر روی تغییرات اثر می گذارد. تغییر شکل مکانیکی به گسل ها و طاق ها تبدیل می شود. سنگ ها را می شکند. گیاهان تاثیر خود را با ریشه هایشان می گذارند.
تاثیرات آب : در مناطقی که باران فراوان می باشد، سنگ ها از نظر فیزیکی و شیمیایی تاثیر می پذیرند. همانطور که تاثیر پذیری ممکن است در جهت کم کردن جرم باشد، می تواند در جهت زیاد کردن آن نیز باشد. مخصوصا با پر شدن آب در ترک ها، در زمستان بر اثر یخ زدن، دوباره باعث ایجاد ترک شده و پهن شده و باعث ایجاد لاپیا می شود.
تاثیر آب های روی زمین : با یخ زدگی، فرسایش، و زیادی بافت گیاهی، خودش را نشان می دهد.
ولی آبهای زیر زمینی : در صخره ها حجم آب فضای خالی شروع به افزایش می کند. انحلال سیمان، خرابی مواد معدنی، در اثر افزایش شکاف در سنگها موجب کاهش مقاومت می شود. در مناطقی از توپوگرافی که سخت می باشد قدرت فرسودگی آب در حال افزایش می باشد. در نتیجه حلقه های دایره ایی پلمه سنگ ها، حکاکی های گرد و خیلی زیبایی باز می کنند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تشخیص جوغن, جوغن دفینه, قبر دفینه یابی, فرسایش سنگ ,فرسودگی سنگ, قبر گبری, گنج ,لاپیا
نمادها و نشانه های خطر در دفینه یابی باید برای همه افراد قابل درک و فهم باشد تا در زمان حفاری با خطر مرگ رو به رو نگردند.این نمادها، نمادهای بسیار مهمی هستند. این واقعیت را فراموش نکنید که دفینه را فقط یک فرد زنده می تواند پیدا کند!
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تله فیزیکی ,تله مکانیکی ,علامت خطر در حفاری دفینه, نشانه تله فیزیکی, نماد خطر در حفاری