گاها در حفاری دفینه به آثار و علایمی در خاک می رسیم که نباید به آسانی از کنار آن بگذریم و چه بسا و قطعا ادامه مسیر کار را برای ما نشخص می کند که به این مورد آثار زیر خاک گویند.یکی از این آثار خشت یا آجر پخته می باشد .به معنی وجود اتاق یا اتاقک یا راهرو یا دخمه ای در پایین تراز آن بوده و به شما می گوید کمی پایین تر تقریبا ۱۰ برابر کلفتی آن به یکباره به یک خاک و گل سفت و فشرده ای که انگار پخته شده و به سختی مهر نماز می باشد وبا هر ضربه فقط سر لنگ درونش فرو می رود برخواهید خورد که اکثر افراد تا به این خاک وگل بر بخورند با سماجت و پا فشاری آنرا بکر و طبیعی می خوانند و دست از کار می کشند در صورتیکه این نوع ملات و گل دست ساز بین ۶۰ سانت تا یک متر
بیشتر ادامه نمی یابد و سپس به اندازه ای نرم می گردد که میتوانید با خاک اندازخاک را جابجا نمایید سپس کار را ادامه داده تا اینکه به نشانه بعدی برسید
گاهی اوقات دیده شده که خطوط یا نگاره هایی بر این نشانه وجود دارند که خود به تنهایی به مانند یک نسخه کامل و بکر بر روی این خشت یا سنگ مربع شکل می باشد این نوع نشانه ها هم درزمان اشکانی و هخامنشی مورد استفاده قرار گرفته و هم در دوران اسلامی خصوصا در زمان غزنویان ،سلجوقیان ایلخانان و نهایتا صفویه مورد استفاده قرار گرفته است.
خشت پخته یا همان آجر و همچنین هر سنگ چهار تراش کاملا مسطح و صاف مربع شکل خوابیده به موازات افق زمین که معمولا در زمان حفاری زمینهای شیبدار و یا برجسته تل خاکی و علی الخصوص داخل چاه های قدیمی بسته شده یا پر شده از خاک دیده و کشف می گردد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثارشناسی, آجر پخته, دفینه ,دفینه یابی ,علامت آجر در گنج یابی, علامت خشت در گنج یابی, علامت خشت دردفینه یابی, علامت زیر خاک, گنج
ظهور فرهنگ ایلامی و شکلگیری حکومت در این دوره در جنوب غرب ایران، فارغ از مدارک تاریخی، مسئلهای است که از منظر مدارک باستانشناختی در سالهای اخیر چندان موردتوجه قرار نگرفته و صرفاً به یافتههای حاصل از شوش و چند مکان دیگر محدوده مانده است. کاوشهای لایهنگاری سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۸ در محوطه باستانی سنجر در شمال خوزستان، مدارکی از این دوران را آشکار ساخته که شامل معماری، سفال، مهر و نمونههایی جهت تاریخگذاری رادیو کربن میشود. این آثار در دو گمانه A و E بهدستآمده که اطلاعات مفیدی را در مورد گاهنگاری شمال دشت شوشان، پراکنش لایههای سکونتی و چگونگی ارتباط با شوش ارائه داده است. یافتههای کاوش نشان میدهد که با تداوم سکونت در دوره آغازایلامی، این محوطه احتمالاً در دوره شوش ۴ دچار وفقه استقراری میشود و سپس در دوره شیماشکی دوباره مسکونی شده که تا سوکلمخ و ایلام میانی ادامه مییابد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تپه باستانی, تپه سنجر, تومولوس, خوزستان, دفینه تومولوس, دیدنی های خوزستان ,هواکش تپه باستانی
بسیاری از حفاران دفینه و جویندگان گنج معمولا علامت لاپیا با جوغن را اشتباه می گیرند .حال ببینیم لاپیا چیست .در علم جغرافی، به کوچکترین شکل فرسودگی کارستیک گفته می شود. شکلهایی که به دلایل مکانیکی و اتمسفری در قسمت های بیرونی سنگ ها تشکیل می شود. هر چقدر لاپیاها واضح تر باشند، خلوص پلمه سنگ بیشتر می باشد. لاپیا در پلمه سنگ هایی که تراورتن، رس و سنگ آهک به وفور وجود دارد، ایجاد نمی شود. در سنگ آهک دولوموتیک، لاپیاها به میزان کمی تشکیل می شوند.
ماده هایی که سنگ ها را تحت تاثیر قرار می دهند:
از اسید، آب، شرایط اتمسفری، تغییرات مکانیکی و گیاهان می توانند تاثیر بگیرند. اسید بر سنگهای ماگکاتیک تاثیر زیادی ندارد. در سنگهای رسوبی تاثیر بیشتری دارد. ممکن است شکل آنها را تغییر دهند.
اثرات آب : به دو گونه زیر زمینی و روی زمینی تقسیم می شود. اثرات جوی اثرات آب و هوایی را در بر گرفته و بر روی تغییرات اثر می گذارد. تغییر شکل مکانیکی به گسل ها و طاق ها تبدیل می شود. سنگ ها را می شکند. گیاهان تاثیر خود را با ریشه هایشان می گذارند.
تاثیرات آب : در مناطقی که باران فراوان می باشد، سنگ ها از نظر فیزیکی و شیمیایی تاثیر می پذیرند. همانطور که تاثیر پذیری ممکن است در جهت کم کردن جرم باشد، می تواند در جهت زیاد کردن آن نیز باشد. مخصوصا با پر شدن آب در ترک ها، در زمستان بر اثر یخ زدن، دوباره باعث ایجاد ترک شده و پهن شده و باعث ایجاد لاپیا می شود.
تاثیر آب های روی زمین : با یخ زدگی، فرسایش، و زیادی بافت گیاهی، خودش را نشان می دهد.
ولی آبهای زیر زمینی : در صخره ها حجم آب فضای خالی شروع به افزایش می کند. انحلال سیمان، خرابی مواد معدنی، در اثر افزایش شکاف در سنگها موجب کاهش مقاومت می شود. در مناطقی از توپوگرافی که سخت می باشد قدرت فرسودگی آب در حال افزایش می باشد. در نتیجه حلقه های دایره ایی پلمه سنگ ها، حکاکی های گرد و خیلی زیبایی باز می کنند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تشخیص جوغن, جوغن دفینه, قبر دفینه یابی, فرسایش سنگ ,فرسودگی سنگ, قبر گبری, گنج ,لاپیا
نمادها و نشانه های خطر در دفینه یابی باید برای همه افراد قابل درک و فهم باشد تا در زمان حفاری با خطر مرگ رو به رو نگردند.این نمادها، نمادهای بسیار مهمی هستند. این واقعیت را فراموش نکنید که دفینه را فقط یک فرد زنده می تواند پیدا کند!
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تله فیزیکی ,تله مکانیکی ,علامت خطر در حفاری دفینه, نشانه تله فیزیکی, نماد خطر در حفاری
نماد هر حیوان نشانگر خصوصیات آن حیوان و استفاده از آن خصوصیات در پنهان کردن دفینه و مورد رمز قرار دادن آن حیوان می شود.
درمورد نمادهایی که در واقعیت حیوانات تخم گذار هستن به تنه وپشت لاکپشت دقت کنید ، به شیار روی لاک دقت کنید؛ وهمینطور شیب پشت نماد. این سه گزینه اشاره به این داره که درحال تخمگذاری هست و دقیقا در پشت نماد ومحل تخمریزی باید کاوش بشه.
خب حالا یک موردی باز به همین اشاره داره اینه که اگر نماد تخم گذاری درحال تخم گذاری باشه دو گمانه صدرصد وجود داره:
- یک محل تخم ریزی
- دوم اینکه در مسیر نگاه نماد باید سنگهای به شکل دایره در حالت چیدمان روی هم و یا کنار هم قرار داشته باشه و یا تل خاکی برجسته ای وجود داشته باشه که تک سنگی دایره ای شکل دقیقا در مرکز تپه وجود داشته باشه.
این مواردی هست که وقتی نیم تنه نماد درخاک فرو رفته باشه باید وجود داشته باشه وخارج از این موارد نیست.
دوستان لاکپشت چون سرعت کم داره ولی بسیار دارای استقامت هست این یعنی عمق و سختی کار ودر حفاری صدرصد تخلیه سنگهای رودخانه ای بسیار و برخورد دیواریه ساروجی با استقامت بالا مثل لاک لاکپشت هست پس برای این کار باید امکانات درست باشه.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثار شناسی دفینه ,حیوانات تخم گذار در دفینه یابی, دفینه یابی ,علامت لاکپشت در دفینه یابی, علامت لاکپشت در گنج یابی ,لاکپشت در گنج یابی
در کوه ها و بیابانها به سنگ هایی بر خورد می کنیم که از نظر دفینه یابی و آثارشناسی دفینه بسیار مهم و مشکوک هستند .وجود یک تک سنگ یا سنگ تنها در یک منطقه عاری از سنگ و یا پوشش سنگی زیاد ، آن هم به شکل خاص مطمنا نشانه وجود یک دفینه در اطراف آن سنگ می باشد.
تک سنگهای عجیب در گنج یابی در مواردی طبیعی و در مواردی هم یکی از علائم مهم مربوط به دفینه هستند که معمولا کار دارای نسخه نیز میباشد و این سنگها قسمتی از پازل نسخه گنج محسوب میشوند که این مورد مربوط به مناطق باستانی مهم، پادشاه یا حاکم نشین است در کنار راههای مالرو راهنما محسوب میشوند و در صورتی که هیچ کدام از موارد بالا شامل حال سنگ نباشد میتواند جهت مرز بندی بوده باشد. البته خاطر نشان کنم که هر تک سنگی در هر منطقه نمی تواند نشانه دفینه باشد
معمولا جاهای که چشمه تمام فصل وجود دارد در جای که افتاب اول صبح بدانجا بتابد مقبره ای مهم با هدایای گرانبها وجود دارد بطوری که محل دور از آب باشد چون اب سبب تخریب مقبره میشد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثارشناسی دفینه ,تک سنگ ,دفینه یابی, سنگ شاخص, علامت تک سنگ در گنج یابی
در دوران باستان از برج ها معمولا برای شباتی بنا می گذاشتند ولی گاهی اوقات نماد شاهی هم بود و در کل کاربرد نظامی داشتند و به صورتی وابسته به دولت شاهی بودند و دارای بار خوبی هستند.
نکته۱: در برج ها سوراخ و یا پنجره هایی بسیار با اشکال مختلف دیده می شود بعضی در زاویه دید راهها و بعضی در زاویه دید صحرا و دشت و کوه و معمولا برای یافتن جای بار باید از سوراخ ها بر زوایایی که نشان می دهند نگریست تا مکان تقریبی را یافت؛ مقدار مساحت یافت شده دارای نشانه های متعددی است که گاهی اوقات برج دارای یک بار و گاهی اوقات دارای ۳ دفینه و بار نیز دارد اما باید زاویه دید را به صورت دقیق به یاد سپرده و بعد از خروج از برج در محیط به دنبال نشانه آخر بود.
نکته ۲: گاهی اوقات نیز امکان دارد که برج قدیمی باشد، اما فاقد روزنه سوراخ و پنجره باشد، در این نوع برج ها احتمالا برج غیر نظامی بوده و احتمالا بار یا در خود برج یا اطراف و نزدیک خود برج با علائم و نشانه های مختص بار و دفینه موجود است.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: برج شناسایی, برجک نگهبانی, دفینه برج های دیده بانی, دفینه برج های نگهبانی, گنج یابی, میل, میل ها در گنج یابی, نقش برج ها در گنج یابی و دفینه یابی
ورودی تونل ها:
در ورودی تونل ها سمبل های خطر نیز دیده می شود این مدل تله ها به در ورودی بسته شده و در هنگام ورود به آن سنگ هایی که در بالای قرار دارد کار کلید را انجام می دهند از جای خود تکان می خورند و پشت سر آن سنگ بالایی و شنی که در بالای آن قرار دارد بر ورودی تونل می ریزد و راه را سد می کند.
- تله ی که با کمک شن و ماسه کار می کند:
این تله با فشرده شدن شن و ماسه در زیر صخره ی استاده ی بلند صورت می گیرد.این مدل تله ها در صورت ظاهر به تله شباهت ندارد و در دید نخستت صخره ای ایستاده است که در جلو آن یک در و یا صندقی گذاشته شده است هر موقع دسته ی این صندوق برگردانده شود شن و ماسه ی که در پشت صندوق فشرده شده شروع به ریزش به داخل ویا فضای خالی ایجاد شده در پشت صندوق می کند و زیر صخره بزرگ خالی می شود و می ریزد. حال این سوال پیش می آید اگر شما به این مدل صندوق در موقع جستجو کردن برخورد کردید آن را جستجو می کنید و یا بی خیال می شوید و از کنار ان می گذرید . در اکثر مواقع در اثر هیجان مستقیما به طرف صندوق رفته و شروع به جستجوی آن می کنند . و به تله بودن آن بی تفاوت می شوند .
باید اولین کاری که کنید از خود بپرسید که؟
آیا برای جستجوی داخل صندوق باید در آن را باز کرد ؟
- آن کسانی که این دفینه را می خواستند مخفی کنند آیا آن را در زیر این صخره در یک صندوق به راحتی ول می کردند؟
- آیا تله ی که پیدا کرده ایم به صورت دست نخورده رها کنیم ؟تا یکی که فرد دیگری که به این تله ها وارد نیست در آن گرفتار شود ؟
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تله تونل, تله تیرو کمان, تله شن روان, تله شیمیایی ,تله فیزیکی ,تله مکانیکی, تله های پرتابی, تله ورودی تونل
در علامت دو لاکپشت روی هم در گنج یابی شما با دو سفید خانه روی هم دیگه مواجه هستید البته در عمق پایین شاید تا پانزده متر ولی این مکان شما دارای یک تونل ورودیه که در سمت آفتاب درآمد این لاکپشت وجود داره اگر مکان شما خاکی باشه تا فاصله هفت الی ده متری لاکپشت به سمت طلوع هست که باید مکان را پیدا کنید که معمولا دارای یک نشانه مثل یک تختگاه یا یک تورفتگی زمین هست ولی اگر سنگیه زیر یک سنگ خاص و بزرگ که باید زیر سنگ را کار کنید به عمق نهایتا ۴ الی ۷ متر .
ورودی تونل با سنگچین پلمپ باشه بعد از باز کردن تونلی دارید که پر از خاک نرمه و با حدود چهل پله به دوتا اتاق دو طبقه برسید. البته اگر درخت قدیمی داره زیر درخت را برای تونل بکاوید موفق باشید تله داره و در مسیر تونل احتمال وجود استخوان جمجمه حیوانات چون خوک و سگ و دندان حیوانات داخل خاک نرم نیز هست. اگر به جسد نیم تنه رسیدید زیرش تله هست موفق باشید.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثارشناسی لاکپشت, علامت لاکپشت در دفینه یابی, علامت لاکپشت در گنج یابی, لاکپشت
زمان ، ترس ، سحر و جادو ، محترم شمردن ، شتاب دادن ، حفظ اسرار ، قدرت ، غریزه ، فریبنده ، شجاعت ، بازده ، انعطاف پذیری ، انرژی خورشیدی ، تولد / ساختن ، قابلیت اعتماد و اطمینان ، Indestructibility ، عمق عاطفی ، عتیقه /
نشانه تمساح بعنوان نماد رهبری و افراد موفق را به تصویر کشیده است. (افرادی قوی ، ساکت ، حیله گر و بی باک) موقعی که در اراضی با یک نشانه تمساح روبرو شدید کلمات کلیدی که باید به آنها دقت کنید اینها هستند.
زمان ، ترس ، سحر و جادو ، محترم شمردن ، شتاب دادن ، حفظ اسرار ، قدرت ، غریزه ، فریبنده ، شجاعت ، بازده ، انعطاف پذیری ، انرژی خورشیدی ، تولد / ساختن ، قابلیت اعتماد و اطمینان ، Indestructibility ، عمق عاطفی ، عتیقه / قدرت اولیه با استفاده از این کلمات کلیدی حرکت کرده و باید نشانه دوم را پیدا کنیم. و میتوان با استفاده از نشانه ها هدف اصلی را پیدا کرد.
نماد تمساح همواره یکی از بهترین نماد های دنیای گنج های باستانی می باشد این نماد در طبیعت به وفور یافت میشود اما توجه داشته باشید که این نماد همواره نماد گنج نمی باشد و در برخی موارد مشاهده شده این نماد یک نماد تقلبی میباشد که فقط درباره گمراه کردن فرد کاوشگر استفاده می شده.
این نماد ممکن است که دارای تله هایی باشد که در کسری از دقیقه میتواند شما را به کام مرگ بکشاند. پس هموقه به این نماد در طبیعت برخورد کرید خود نماد را مورد بررسی قرار ندهید و به دنبال یک نماد تکمیل کننده در اطراف در اطراف نماد تمساح باشید
در برخی موارد مشاهده شده که وقتی در اطراف محل تمساح چشمه ای وجود داشته باشد ممکن است گنجینه در درون آب مخفی شده باشد یا در در کنار رودخانه یا چشمه نماد دیگری وجود دارد که این نماد را تکمیل میکند نشان دوم معمولا به شکل حیوان دیگری می باشد که با توجه به آن نماد میتوانید به دفینه دست یابید.
اگر با هیچ کدام موارد بالا برخورد نکردید و فقط نماد تمساح را در اختیار داشتید با احتیاط کامل و با استفاده از یک دستگاه دفینه یاب حرفه ای محل را مورد بررسی قرار دهید. تا به دفینه نماد تمساح برسید. توجه کنید این نماد دارای طلسم و تله می باشد طلسم این دفینه بسیار سخت میباشد و حتی ممکن است گنجینه جابجا شود.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: Indestructibility ,تمساح, تمساح در گنج یابی, رمزگشایی نماد تمساح ,علامت کروکودیل در دفینه یابی, کروکودیل, کروکودیل در گنج یابی, مارمولک, نماد مارمولک در گنج یابی
در بسیاری از محافل کارشناسی دفینه و آثار شناسی صحبت های بسیاری وجود دارد که نمیشه از تفنگ یا تپانچه به عنوان نشانه دفینه استفاده کرد چون تفنگ جدیده و در دوران باستان وجود نداشته .ولی این امکان وجود دارد که در تاریخ معاصر از این وسیله برای آثارشناسی استفاده شده است.به هر حال معانی تفنگ در زیر مشخص شده:
۱- اشیای غیر طبیعی در ۱ الی ۲۵ قدمی جلویش باید جستجو شود. تفنگ منفجر نشده : دفینه متعلق به دوران صفوی می باشد. تقریبا در جهت لوله تفنگ ۲۶ تا ۲۷ متری آن می باشد. تفنگ ترکیده نیز ۴۴ تا ۴۵ قدم می باشد.
۲- در جهت لوله تفنگ، باید کاوش انجام شود. اگر نقش تفنگ منفجر شده وجود داشته باشد، دفینه در مسافت های دورتر بوده، اگر نقش تفنگ منفجر نشده وجود داشته باشد، دفینه در مسافتهای نزدیکتر می باشد.
۳- اگر نقش تفنگ در حالی رسم شده باشد که گلوله در حال خارج شدن از آن باشد، تعداد گلوله ها و فاصله بین آنها مهم می باشد.
آخرین گلوله خیلی مهم می باشد. احتمال این وجود دارد که دفینه متعلق به راهزنان بوده و به صورت چند تکه دفن شده است.
۴- اگر روی تفنگ علامت صلیب و یا ضربدر وجود داشته باشد، دفینه در ۴ قدمی آن بوده و با ابزار الکترونیکی قابل تثبیت می باشد.
تفنگ (خان دار) :
بزرگترین مقیاس، تفنگ می باشد. اگر تفنگ شکلیک شده باشد، ۶۰ تا ۷۰ متری را نشان می دهد
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: علامت تپانچه در گنج یابی, علامت هفت تیر در گنج یابی, نشانه تفنگ در گنج یابی
گاها در مکان هایی مثل صحنه نمایش نیز درست شده اند. در سنگ قبرها هم زیاد استفاده شده است.به صورت سنگ کاشته شده یا درپوش نیز قابل یافت است.این نشانه ایی از قبر افراد قهرمان می باشد.
اگر در تخته سنگ ثابتی که حکاکی اسب وجود دارد قبری پیدا نشد اطرافش جستجو شود در دوران باستان، تعداد زیادی از حیوانات از نظر دینی احترام زیادی می دیدند.
تعداد زیادی از حیوانات به دلیل این احترام، تبدیل به خدا شده،. مثلا اسب، به عنوان خدای ( hera ) شناخته شده. اسب با صداقتش شناخته شده و یک حیوان زحمت کش است.
اما دلیل این که بحث موضوع ما شده جدا از این صداقت و زحمت کشی می باشد. همانطور که می دانید در افسانه شناسی در روایات از اسب به عنوان ترویا ( truva ) یاد شده است.
بنا به روایات سربازان یونانی در یک اسب چوبی پنهان شده و به قلعه شهر تروا وارد شده اند و شهر را در دست گرفته اند. اگر در دفینه گری اهمیتی داشته باشد به دلیل همین موضوع می باشد. ما موضوع را به همین اندازه بسنده می کنیم.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: hera, truva ,اسب در گنج یابی, سنگ نوشته اسب, علامت حکاکی اسب در گنج یابی, نماد نعل اسب در گنج یابی
بیشتر آثار دفینه در ایران و جهان به شکل سنگ می باشد چرا که سنگ ها در گذشته جزء محکم ترین عنصر در طبیعت بوده که حکاکی یا تراش آن به راحتی از بین نمی رفته .بر روی این تکه سنگ ها می تواند اشکال مختلفی مانند فلش ، قمه ، نعل، شکاف، سنگ سفره، زنجیر، تصاویر دست و پا و برخی حیوانات را می توان مشاهده کرد .این علایم بر روی تکه سنگ ها و صخره هایی که روی زمین قرار می گیرند علامت زده می شوند .
یک مورد مهم در این زمینه این است که ، اشاره ها و علایم موجود در اراضی ها در بسیاری از موارد بیش از یک مورد خواهند بود.حتی برخی از افراد اعتقاد دارند که اگر علامت های موجود منظور خاصی را نرسانند در آن محیط گنجی دفن نشده است.یکی از این علامت ها جهت و دیگری فاصله است . البته دیده شده که برای نشان دادن فاصله و جهت از یک نشان مانند : فلش، تیر، تک پا استفاده شود.برخی از این علامت ها و نشانه ها به منظور فریب دادن اشخاص هستند .برای مثال جهت فلش را بر عکس یا با زاویه ۹۰ درجه روی صخره می کشند.
بعضی از اشارات نیز به عنوان مژده دادن به شخص هستند و پیدا کردن اشیای دفن شده مستلزم به یافتن نشانه های دوم و سوم می باشد.یکی از مهمترین نشانه هایی روی سنگ هایی که بر روی زمین قرار دارند و ترسیم شده اند، اشکال قطعه قطعه شده می باشد.
این اشکال خرس لنگ، یک چشم، گل بی برگ، کشیش لنگ و امثال آنها هستند. کشف اعضا و تکه های ناقص این اشکال لازم و ضروری است.امانت در زیر قطعه ناقص نیست. باید در نزدیکی آن جستجو شود. اطلاعات آن در قسمت مربوطه آمده است .همچنین درختی تنها یا دو تایی و یا چند تایی با شکل هندسی خاص در اراضی نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند .
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثار سنگی دفینه, حکاکی سنگ, سنگ دفینه, سنگ نبشته, سنگ نشانه, سنگ نوشته ,علامت دو سنگ روی هم در گنج یابی, نسخه سنگی, نماد سنگی در گنج یابی
ماهی نشان این است که در این نزدیکی یک نهری که در آن ماهی است وجود دارد. ماهی در آب زندگی می کند و در هنگام خطر در آب غوطه ور می شود. در این اطراف یک ورودی انبار زیرزمینی را جستجو کنید. نشانه ماهی قطعا نشانه گنج می باشد.در نزدیکی ها درون انبار زیرزمینی نقشه می تواند باشد. جهت نگاهش و درازی اش نیز خیلی مهم است.
۱-طول ماهی را باید اندازه گرفت و هر سانتی مترش را به عنوان یک قدم گرفت. در جهت نگاه ماهی باید حرکت کرد و وقتی قدم ها تمام شد باید ورودی انبار زیر زمینی را جستجو کرد.
پیدا کردن گنج های نشانه گذاری شده با ماهی هم خیلی راحت است و هم خیلی سخت کوچک و بزرگی ماهی، خم شدگی اش، جهتش، طریقه قرارگیری، تک یا جفت بودنش، در کنارش نشانه های دیگری باشد یا نباشد، و موضوعات مثل اینها مهم هستند.
۲- ماهی فراوانی، غسل تعمید ، قدرت غلبه و قربانی را توصیف می کند. به دلیل اینکه حضرت عیسی توانسته بود ۵۰۰۰ انسان را به شکل معجزه آسایی با نان و ماهی سیر کند ماهی برای مسیحیان معنای خاصی پیدا کرده است.
مسیحیان اولیه نشانه ماهی را به عنوان نشانه آشنایی دیده اند از نظر Pisagor عدد ماهی ۱۵۳ بود. حضرت عیسی در هنگام یاد دادن ماهیگیری ۱۵۳ ماهی گرفته است. عدد ۱۵۳ ممکن است ۱۵۳ سانتی متر یا ۱۵۳ متر را نشان دهد.
۳ – برای نشان ماهی، اعداد ۷ یا ۵۰ در باورهایی مهم می باشند.
۴- عمدتا در سنگ های صاف یافت می شود. با تمامی خط و خطوطش اگر شبیه ماهی باشد اهمیت خاصی پیدا می کند. هنگام بیرون پریدن ماهی از آب از طرف دمش ۹۰ سانتی متر به عقب می پرد با در نظر گرفتن این موضوع ۹۰ سانتی متر به طرف عقب ماهی را بررسی کنیم بهتر است.
نظر عمده مشترک :
مکانی به مقصد آب و یا مربوط به آب می باشد. مکانی که نشان ماهی وجود دارد به احتمال زیاد ممکن است نشانه قبر هم باشد.قبل از مسیحیت نیز ماهی سمبل برکت بود.
نظر دیگر ماهی :
عموما در سنگ های اطراف رودخانه ها، دریاچه ها و برکه ها حکاکی می شود. شاید اثرٍی از آب نباشد، ولی آب دره و حوضچه هایی که زمانی آب داشته و هم اکنون خشک شده است را در نظر بگیرید.
ماهی در آن واحد می تواند نشان چشمه یا فواره نیز باشد. جهت نگاه و طول ماهی نیاز به اندازه گیری دقیق دارد. به طور قطع نشانه دفینه است.
به استناد از اطلاعات مشاهده شده، در کنار ماهی، سنگ سفره که سنگ صاف یک الی ۲ متری است، ماهی (کامل یا نیمه)، چنگال، چاقو، نان و ظرف و امثال اینها به شکل تو رفته یا برآمده مشاهده شده. این نشان از وجود زندگی در آن منطقه می باشد.
ماهی نشان این است که در این نزدیکی یک نهری که در آن ماهی است وجود دارد. ماهی در آب زندگی می کند و در هنگام خطر در آب غوطه ور می شود. در این اطراف یک ورودی انبار زیرزمینی را جستجو کنید. بعد از انبار زیرزمینی به یک اتاق بزرگ وارد می شوید.
و یا یک نقشه اپیدا خواهید کرد که نقشه محل پنهان شدن دفینه است. به طور قطع از زیر خاک باید درون انبار زیرزمینی رفت و در اعماق می باشد. دفینه اش خیلی ارزشمند می باشد.اگر برجستگی نشانه در سنگ مرمر باشد انبار زیرزمینی حتما وجود دارد. اگر در اراضی باز باشد، حتما در نزدیکی آن منبع آبی وجود دارد.دفینه در نزدیکی های این منبع آب می باشد. عموما جهت نگاه ماهی منبع را نشان می دهد و مقیاس آن ۷۲ سانتی متر است. از مقیاسی که به آن الزائ الراشیه می گویند نیز ممکن است استفاده شده باشد.
این مقیاس، ۵۰ الی ۹۲ سانتی متر می باشد. اگر بخواهیم یک مثال بزنیم: در جهت یک ماهی ۱۰ سانتی متری باید ۵۱ متر برویم که یک منبع وجود دارد. (این مقیاس توسط عرب ها و هندی ها نیز استفاده می شده و در زمان صفویان توسط افراد غیر مسلمان نیز استفاده می شده
است.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثارشناسی ماهی, پولک ماهی, سنگ ماهی, علامت ماهی با پولک در گنج یابی, ماهی, ماهی آزاد ,ماهی سنگی, نشانه ماهی در گنج یابی
در دفینه یابی بسیار پیش میاد که ما یک خمره پیدا میکنیم که داخل آن پر شده از خاکی که به رنگ خاکستر می باشد که بسیاری از حفاران بدلیل نداشتن اطلاعات آن را می ریزند و بسیاری دیگر نیز فکر می کنند که نشانه دفینه دیگر می باشد. در صورتی که به این صورت نیست .اون خاک می تواند خاک نقره باشد که به مرور زمان و ماندن در خاک به خاک نقره تبدیل شده است به همین دلیل در مطلب زیر توضیح مختصری در این خصوص میدم.
نقره که خود بر دو قسمت تقسیم میشود.
۱- نقره ساده :
که از آن سکه و مجسمه های زیبا میساختند که اکثرآ با عیار بالا از آن استفاده میکردند و اصطلاحآ به آن نقره پنبه ای می گفتند.
۲-نقره طلاشور :
که از آن بیشتر ظروف و مجسمه میساختند و به نقره چند خط طلا میزدند (عیار میکردند) که عمر نقره زیاد شود. شما میدانید که نقره وقتی به مدت طولانی بماند به صورت خاک نقره میشود و از بین میرود. نه اینکه ذات نقره از بین برود بلکه اکسید میشود و به صورت خاک نقره باقی میماند ولی نقره هائی که طلا شور میشدند بسیار سالمتر از نقره خالص باقی میماندند و به همین دلیل هست که کاهی اوقات در حفاری ها در خمر ها فقط خاک نقره یافت میشود.
سه جوش :
بعد از اینکه سختیهای هفت جوش نمایان شد و برای همه هنرمندان کار با آن مشکل بود آلیاژ سه جوش درست شد که کار با آن بسیار راحت تر از هفت جوش بود. این آلیاژ از ترکیب طلا ، نقره و مس ساخته میشود که قلم خوردن آن خیلی راحت تر از هفت جوش بود ولی باز هم از فلزات دیگر محکمتر و سخت تر است و یکی از دلائلی که نقره را طلا شور میکردند همین سختی آلیاژ هفت جوش و سه جوش بود.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: پودر نقره خاک, نقره سکه, نقره سه جوش, گنج یابی ,نقره در گنج یابی, نقره طلاشور, هفت جوش
روزانه دوستان سوالات زیادی را در خصوص دفینه های مخفی در غار می پرسند که در فلان غار چگونه دفینه گذاری شده و یا این که چند اتاق در آن غار قرار دارد. و یا اینکه در چه نوع غارهایی دفینه وجود دارد یا محل سکونت چگونه هست.برای یافتن گنج خیلی از چیزها تاثیر دارد یکی از آن ها غار های موجود است در کل غار ها به چند دسته تقسیم می شوند و هرکدام دارای گنج های متفاوتی هستند. یا اینکه آیا فلان غار دستکند هست یا طبیعی.
به طور کلی غار فضای خالی زیرزمینی است با حداقل یک دهانه به خارج از پوسته زمین که هیچ گونه ابعاد خاص و مشخصی ندارد و گاهی در داخل زمین قرار دارد و یا گاهی در دل صخره ها، غارها از نظر
? تقسیم بندی به دو دسته تقسیم می شوند:
الف – غارهای طبیعی
ب – غارهای مصنوعی (دست کن)
غارهای طبیعی:
۱- غارهای بوجود آمده بر اثر نفوذ آبهای اسیدی در لایه های آهکی (که ۹۸% غارهای موجود از این روش بوجود می آیند)
۲- غارهای بوجود آمده بر اثر فرسایش امواج
۳- غارهای بوجود آمده بر اثر زلزله و چین خوردگی های لایه زمین
۴- غارهای آتشفشانی
۵- غارهای بادی
۶- غارهای یخی
? غارهای مصنوعی:
غارهایی که توسط انسان بصورت حفره هایی در دل صخره ها با هدفی خاص بوجود آمده اند.
۱- غارهای بوجودآمده بر اثرنفوذ آب اسید دار در لایه آهکی:
غارهای بوجود آمده بر اثر نفوذ آب اسید دار در لایه آهکی به طور کلی بر اثر هوازدگی فیزیکی و عملکرد نیروهای داخلی و سستی سطوح لایه بندی سنگها، شکستگی ها و ترکهایی در بخش های سطحی پوسته زمین بوجود می آید و از نظر ترکیبات شیمیایی بر اثر نفوذ آبهای اسید دار حاصل از ریزش های جوی و حل دی اکسید کربن موجود در هوا در مسیر ترکها و شکستگی های بوجود آمده در مناطق با جنس کانیهای کربناتی و تداوم جریان آب در آن عمل انحلال کربنات کلسیم غیر محلول بوسیله آب اسید دار صورت می گیرد و بی کربنات کلسیم محلول تولید می شود.
۲- غارهایی که بر اثر زلزله و یا چین خوردگی زمین بوجود می آیند:
گاهی توسط زلزله یا بر اثر حرکات و جبنشهای زمین ساختی، شکاف هایی کم و بیش بزرگ در کوهها ایجاد می شوند گاه نیز عمل نفوذ آب در آنها موجب بوجود آمدن استالاکتیت و استالاکمیت و سایر تزئینات اهکی می شود و این غارها از نظر شکل نامنظم بوده و در مواردی داخل شدن به آنها بسیار خطرناک می باشد در این غارها خرده سنگهای اطراف به طور آراسته طبقه بندی نشده و اغلب روی لبه ریزش قرار دارند و هر لحظه امکان فرو افتادن آنها می روند مانند غار (اسپهبد خورشید) در ۲۷۰ کیلومتری تهران در ناحیه دو آب سواد کوه استان مازندران و بورنیک
۳- غارهای بوجود آمده بر اثر فرسایش امواج:
امواج و فشار ناشی از ضربه های موج بر روی لایه های نرم به مرور زمان طولانی می تواند حفره هایی را بوجود بیاورند از این دسته غارها می توان به غارهایی که در بین تشکیلات مرجانی زیر آبی اشاره کرد.
۴- غارهای آتشفشانی (لاوا):
در اثر جریان مواد مذاب که از دامنه ها به پایین سرازیرند و زمانی که لایه رویی این گدازه ها بر اثر مجاورت با هوا زودتر سرد می شود، لایه زیری در حال حرکت است در نتیجه بعد از اتمام جریان فاصله هایی مابین لایه رویی و زیرین ایجاد می گردد که البته بخارات آب و گاز نیز در ایجاد فاصله بین این دو لایه دخیل هستند در نتیجه غاری تونلی بوجود خواهد آمد که غاری با دیوارهای صیقلی خواهیم داشت مانند غار ایوب در بخش شهر بابک در جنوب خاوری شهر یزد.
۵- غارهای بادی:
این دسته از غارها بر اثر فرسایش تدریجی بوجو می آیند. جریانات هوایی شدید که ما آن را باد می نامیم همراه خود ذرات ریز ماسه و شن را در سرعت های بسیار زیاد بر روی سنگها می کوبد و به تدریج در آن قسمت بر اثر فرسایش و اصطکاک حفره ای ایجاد می گردد که معمولاً نیز زیاد بزرگ نیستند.
۶- غارهای یخی:
این دسته از غارها معمولاً در ارتفاعات یافت می شوند و بر اثر جریانات شدید هوای سرد در داخل این غارهای کوچکترین ذرات آب به بلورهای یخ تبدیل می شوند و همیشه دمای آنها زیر صفر می باشد مهمترین این غارها بیشتر در کوههای آلپ یافت می شوند و به غارهای دنا و یخ مراد می شوند اشاره کرد.
?غارهای مصنوعی:
غارهای دست کن و یا دست ساز مانند غار قلعه جوق در اراک – غار اسک در جاده هراز – غار کوگان لرستان، این دسته از غارها به صورت مصنوعی و به دست انسان در دل سنگ ها و یا کوه ها کنده شده اند تا مورد بهره بردرای و استفاده قرار گیرد. کلاً این دسته از غارها بر اساس ۵ هدف اصلی و یا نیاز ساخته شده اند.البته در بعضی موارد این غارها چند کاربردی نیز بوده اند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: اتاقک مخفی, تله شیمیایی, تله فیزیکی, دفینه غار, دفینه غارها ,غار, غار بادی, غار دستکند, غار طبیعی, غار مصنوعی, غار مصنوعی یا غار دستکند, غار یخی
در ایران باستان از نماد های بسیاری برای دفینه استفاده می کردند تا به دفینه ای که گذاشتند برسن و آن را گم نکنند.برخی از این نشانه ها و آثار مستقیما ما را به هدف می رساند و گویای همه چیز بود و برخی دیگر از یک آثار اصلی و چند نشانه و علامت فرعی استفاده می کردند و با بررسی چند آثار و علایم به مکان اصلی هدف و دفینه یا گنج می رسیم.برخی از این سنگ نبشته ها یا آثار اصلی و برخی دیگر فرعی هستندو در رسیدن به آثار اصلی و جهت نما بودن و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
نشانه تیر جهت می دهد. جهت حرکت را نشان می دهد. نشان تیر یافته شده باید به خوبی بررسی شود
۱- ساق های تیر اندازه گیری می شود. کوتاه و بلند آن تشخیص داده شده، و به اندازه تفاوتشان و در جهت ساق بلندتر، قدم برمی داریم.
در آخرین قدم برداشته شده، جستجو انجام می شود.
۲- ساق سمت چپ تیر اندازه گیری می شود، هر سانتی متر به معنای یک قدم می باشد. در جهت ساق باز، کاوش انجام می شود.
۳- ساق سمت راست تیر اندازه گیری می شود، هر سانتی متر به معنای یک قدم می باشد. در جهت پر باز، کاوش انجام می شود.
۴- اگر ساق های تیر برابر باشند، ۷۰ قدم عقب تر رفته، در منطقه مربوطه کاوش انجام می شود.
نظریه دیگر درمورد نشانه تیر و پیکان:
تیر معمولا به جنگل، راه، مزار های بزرگ، معبد و مزارهای تاریخی اشاره دارد.
این نشانه ها را باید به خوبی درک کرده و رمزگشایی کرد؛ تیر ساده و صاف، ۱۷ قدم مسافت را معنا می دهد.
۱۷ قدم جلوتر، دومین نشانه می تواند اندازه و مقیاس بدهد.
نشانه های تیر در دفینه :
تیر ها به چهار نوع قابل مشاهده می باشد. با این حال، قبایل ترک ها این تیرها را به شکل نماد نیز استفاده کرده اند.
پیرامون اینکه تیرها به معنای دفینه می باشند یا نه، باید تاریخ منطقه به خوبی مشخص شود.
تیر سلاح جنگ بوده و نشانه جهت دهنده می باشد. اگر متعلق به اقوام ترک ها نباشد قطعا نشان دفینه می باشد.
اگر تیر کوتاه باشد، نواحی نزدیک و اگر بلند باشد نواحی دورتر جستجو می شود.
گاها نیز به عنوان نشانه کمکی استفاده شده و بعضا برای گمراه کردن استفاده شده است. ولی معمولا نشان دهنده جهت و میزان دوری می باشد.
نظریه دیگر در مورد نشانه تیر و پیکان :
در جهت تیر و یا مخالف آن باید ۲۰ قدم رفته شود. (تقریبا ۱۲ متر و ۴۰ سانتی متر) تیر ها میتواند از هر دوره ایی مانده باشد و جهت می دهد.
جهت تیر و همچنین تفاوت ساق هایش نیز جهت دهنده می باشد. وضعیت زمین همیشه عنصر تعیین کننده نقش می باشد. به همین دلیل، جستجوی زمین، و درک خوب اینها، می تواند نقش مهمی را بازی کند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثارشناسی, دفینه, آثارشناسی فلش تیر, تیر و پیکان, علامت فلش در گنج یابی, فلش, فلش حکاکی شده, نشانه تبر حکاکی شده در گنج یابی, نشانه تیر حکاکی شده در گنج یابی
یکی از سخت ترین و پیچیده ترین مکان های حفاری در گنج یابی و باستان شناسی حفاری تپه های باستانی یا تومولوس ها هستند که هم زمان بر هستند و هم بسیار پر هزینه . چرا که از معماری پیچیده ای برخوردارن و نمیشه به راحتی به اتاق های اصلی آنها دست پیدا کرد.اطلاع از نوع معماری و پلن آنها بسیار مهم و حیاتیه.
تومولوس ها به دو شکل مشاهده می شوند :
۱- مزارهای با اتاق های زیاد:
ما به اینها تومولوس های خانوادگی می گوییم، ورودی داشته، به اتاقهای مزار توسط تونل های از قبل ساخته شده وارد می شدند و هر کدام از افراد خانواده که می مرند از این تونل ها وارد شده و مرده را در کنار جسد های دیگر می گذاشتند.
۲- تومولوس های تک اتاقه:
در این گونه تومولوس ها، تونل و یا ورودی وجود ندارد. ارتفاع تومولوس ها و لایه های آن به ما نشان می دهد که تومولوس ورودی دارد یا نه، و در مورد ثروتمندی فرد به ما اطلاعات می دهد.
ورودی تومولوس :
ورودی های تومولوس ها در جهت جنوب غربی و شمال شرقی بوده و اگر قرار است که این تومولوس ها با روش برش یک چهارم حفر شوند، اول باید برش طرف جنوب غربی انتخاب شود، اگر نتیجه ندهد، برش جهت شمال شرقی باید انتخاب شود.
در بعضی تومولوس ها به جای اتاق قبر در زمین، صندوق های قبر تابوتی پیدا می شود، در بعضی از آنها سیستم تله و یا گمراه کننده هایی قابل مشاهده می باشد.
گمراه کننده ها :
بر روی قبر اصلی یک اتاق خالی درست می کنند و تونل هایی که به اتاق های تقلبی راه دارند و در بعضی از آنها نیز هدیه ها در اتاق دیگری می باشد.
همانطور که در گوردخمه ها وجود دارد، در بسیاری از مزارهای تومولوس ها نیز در زمان خودشان غارت هایی صورت گرفته است.
از تومولوس ها، طلاهای درخشانی که دفینه یابان انتظارش را دارن پیدا نمی شود، از تومولوس ها اشیایی که شخص مرده در طول حیاتش از آنها استفاده می کرده پیدا می شود
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: انواع تومولوس, تپه های باستانی, تله های موجود در تومولوس, تومولوس, تومولوس تک اتاقی, تومولوس چند اتاقی, تومولوس دارای اتاق های زیاد, تومولوس های خانوادگی,سیستم گمراه کننده تومولوس, گنج و دفینه در تومولوس, مزار
از مکان های مورد علاقه گنج پژوهان مقبره ها هستند چرا که از قدیم الایام مقبره ها جزء پربار ترین مکان ها محسوب می شده است. در ایران باستان رسم بر این بوده که افراد را با اموالش دفن می کردند و بر این باور بودند که مردگان در دنیای دیگر به این اموال نیاز دارند. بنابراین هر اموالش را همراه جنازه دفن می کردند و مقبره هایی از قبل برای آنها درست می کردند و محل قرار گرفتن اموال و جنازه را برای آنها طراحی می کردند. البته ناگفته نماند که این مقبره ها بیشتر برای پادشاهان و امرا و بزرگان تعبیه می شده و افراد عادی فقط در قبر به شکل معمولی دفن می شدند که ما آنها را به اسم قبر گبری می شناسیم . طوریکه حتی یک وسیله قیمتی کوچک هم بود در کنار جسد افراد عادی هم قرار می دادند. الیته کلک های مختلفی هم در گذشته برای پنهان کردن دفینه ها در گذشته استفاده می شده .یکی از معروف ترین و مناسب ترین مکان ها برای پنهان کردن دفینه مقبره های ساختگی بودند. دلیل اهمیت این مقبره به یک نکته مهم بر میگردد : جوامع های ارمنی از مهم بودن مقبره ها و قبر ها برای مسلمانان آگاه بودند و به همین دلیل اشیای گرانبهای خود را در این محل ها پنهان می کردند و مطمئن می شدند که کسی سراغ آن ها نمی رود. یکی از روش های آن ها برای محافظت از این مزار ها ، گذاشتن اسم افراد مقدس بر روی آن ها بود تا مسلمانان به دلیل اعتقادات خود اقدام به باز کردن قبر ها نکنند. البته در این مورد هم باید دقت کنید امکان دارد به اشتباه مزار یک مسلمان را به اشتباه انتخاب کنید. بهتر است در مورد مزار بودن و یا نبودن و وجود دفینه در مزار قلابی تحقیقات کافی داشته باشید. مزارهای قلابی معمولا دراز بوده و با قبله ها هماهنگ نیستند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: دفینه قبر گبری, دفینه مقبره, قبر گبری, مقبره پادشاهان, مقبره های باستانی,مقبره های جعلی, مقبره های ساختگی در دفینه یابی, هدایای مقبره
در گذشته ما گورستانهای دسته جمعی نیز داریم که متعلق به افراد مریض است. در جاهائی که وبا یا طاعون می آمده جنازه افراد را به صورت دسته جمعی دفن میکردند. در همینجا یک مطلب بسیار مهم را برایتان بگویم و آن اینکه کسانی که قبری را میشکافند خیلی باید مواظب باشند و بفهمنه که جنازه مریض هست یا نیست و حتماٌ باید استخوان شناس باشند و یا بتوانند استخوان اشخاص مریض را از استخوان افراد سالم تشخیص دهند تا با مشکلی مواجه نشوند.
همیشه وقتی میخواهید قبری را باز کنید حتماٌ از دستکش و ماسک حسابی استفاده کنید.
جنازه هایی که در غارها و زاغه ها میباشد و جنازه هایی که در صحرا میباشد و جنازه هایی که در کوهستانها میباشد از نظر ماهیت کاملاٌ با هم متفاوت است.
هر قبرستان و هر گوری دارای اموال نمی باشد. چون بسیاری از مردم فقیر بوده اند و بدون اموال دفن میشدند.
در هر قبرستان تعدادی قبر سلطانی وجود دارد که دارای اموال میباشند که باید بتوانید آنها را تشخیص دهید و از روی بعضی شواهد تشخیص آنها امکان پذیر است.
اکثر گورستانها در سینه کشی ها و کنار رودخانه ها میباشد. در بسیاری از قبرستانها یک چهارطاقی نیز میباشد که نشان میدهد در میان آن چهار طاقی شخص مهمی فوت کرده است و اکثرا دارای اموال میباشند.
در ایران قبرهای یهودی نیز بسیار است که نوع قرار کرفتن سنگ آنها متفاوت است و میتوان از روی سنگ قبر فهمید که این قبر متعلق به یک یهودی است.(سنگ قبر یهودیان دارای فلش است).
و مطلب آخر در مورد کسانی که به حفاری میروند و میگویند در سه متری یا چهار متری یک طابوت طلا یا یک جنازه مومیایی پیدا کرده ایم. اینها همه دروغ است. شخصیتهایی را که در طابوت طلا یا نقره یا سنگ یشم میگذاشتند همیشه در عمق بالای بیست متر دفن میکردند. و در عمق کم اینکار انجام نمیشد. برای این جنازه ها حتماٌ اطاقی از ساروج درست میکردند و آن را آنقدر پایین میبردند که از گزند جانوران خاک به دور باشد و همچنین دزدان نتوانند گزندی به جنازه و اموال آن بزنند. در کنار این جنازه ها حتماٌ اموال فراوان وجود دارد و کنیزان و نوکران آنها را نیز با جنازه اربابشان زنده به گور میکردند. پس اگر کسی گفت جنازه ای در آورده بدون اموال بدانید که احتمال دروغ گفتن آن زیاد است.
قبرهای گبری معمولا در نقاط بلند و روبه دره قرار دارند. اکثرآ دارای جنس هستند روی هر قبر با تخته سنگ پوشانده میشده که حتی با یک میلگرد هم میتوان قبر گبری را پیدا کرد….در فقیرترین قبر انان یک یا دو کاسه سفالی قرار دارد و قشر متوسط و پولدار انان لوازم شخصی انان هم قرار داده میشد مانند زیورالات،خنجر،سپر و در معدودی از انان نسخه گنج مربوط به اموال شخص مرده و در برخی از انان اسب یا قاطر یا سگ شخص هم با او بخاک میسپردند(این اجناس فقط بخاطر اعتقاد مردمان آنزمان به زندگی پس از مرگ بوده)
بالاترین قبر گبری مربوط به موبد و سردار انان میشد که در اول صف قبرها قرار میگرفت و در عمق نسبتآ بالایی نسبت به سایر قبرها میبود و داخل قبر و بیرون زیر خاک اطراف قبر هدایایی قرار میگرفته..در قبرهای گبری بیماریهای مسری وجود دارد که بعد چندهزار سال هم از بین نمیرود..مواظب باشید و با پوشش کار کنید…….
آثار کشفشده از خانههایی که مرکز مبادلات اشیای باستانی بهصورت غیرقانونی و بازار سیاه است، عمدتا در موزههای شمال کشور نگهداری میشوند که نمونههایی از آنها در موزه آمل نیز قابل مشاهده است، با این تفاوت که به گفته یک استاد باستانشناسی در دانشگاه محمودآباد، محل کشف اشیای باستانی فروختهشده در معاملات زیرزمینی قاچاقچیان آثار باستانی، آمل نوشته شده است. در حالیکه بسیاری از این اشیا از گورستانهای باستانی و توسط همان قبرکنها بیرون آمده است. قبرکنهای شمال کشور بسیار متفاوت از گورکنها با زندگی در گورستانها و شناسایی قبرهای تاریخی در شمال کشور -که نظارت بر محوطههای باستانی و آثار تاریخی آن بسیار ضعیف است- به خرید و فروش غیرقانونی آثار باستانی کشور مشغول هستند بدون آنکه برای زندگی در گورستانها مورد مواخذه قرار بگیرند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: اتاق ساروجی, اموال پادشاه, تومولوس, چهار طاقی, دخمه ,روشهای حفاری, قبر گبری در گنج یابی, ساروج ,قبر, قبر اشکانی, قبر گبری, گوردخمه ,مفرغ ,نسخه گنج, هدایای قبر
بارها پیش می آید که در حین حفاری در قلعه ها به چاهایی برخورد می کنیم که کار حفاری را سخت و گاها متوقف می کند و در بسیاری از این موارد حفاری چاها سخت و دشواره و خطرناک و اکثرا ریزشی هستند که جان حفاران را تهدید می کند. حال ببینیم که این چاها چگونه باید حفاری و رمز گشایی شوند.
در قدیم از بعضی از چاه ها به عنوان پناهگاه و راه های ورود و خروج قلعه ها و تپه های باستانی که به عنوان قبرستان و یا حتی قلعه های خاکی دیدبانی بود استفاده میشد .شما در اکثر مکانها این چاه هارا مشاهده میکنید که کاملا خشک هستند و به این می اندیشید که این چاه برای چی بوده در صورتی که کاملا خشک است
کاربرد چاه در گذشته
در گذشته به دلیل جنگ های مکرر و حمله دزدان و دولت های بیگانه و حتی جنگ های داخلی به قلعه های نظامی اساتید و معماران به این فکر افتاند که در این قلعه ها راهی را طراحی کنند که در موقع حمله و یا فتح قلعه بتوانند راه فرار ی برای افراد سلطنتی داخل آن داشته باشند و یا از آن به عنوان پناهگاه اسفاده کنند که دشمن هم به ان شک نکند پس این چاه ها را طراحی کردند و خوب هم جواب داد و کسی هم به این چاه ها شک نمیکرد و همه آن را به عنوان چاه خشک شده و یا از کار افتاده می پنداشتند و همین باعث شد که کم کم این طرح در قدیم جا بیفتد و از آن به عنوان چیزهای دیگه هم استفاده شود به خصوص مخفی کردن دفینه در این چاها .
طراحی چاهای قدیمی که به منظور محل دفینه استفاده می شده بسیار متفاوت بودند که در ادامه به آن می پردازیم.در این چاه ها قانون خاصی رعایت میشد که یک نمونه آن عمق مشخص آن بود که یا ۱۳ متری بود یا ۳۳ متری و تعداد کمی هم ۶ متری و نمونه دیگر آن طرح ساختار آن بود که به صورت قیفی یا گرد و یا مستطیلی بود و راهی از زیر این چاه ها باز میشود که در اول به صورت اتاقی خالی میباشد که بعضی از این اتاق ها تو در تو و بعضی هم طاق دار هستند ولی قانون اکثر آنها یکی است و از پشت یا سقف اتاق راه باز میشود و به راه و یا تونل متصل میشود جلوی اکثر این تونل ها سنگی عظیم نهاده شده که راه را مسدود کرده و اول راه به صورت شتر گلویی میباشند که آب به داخل نفوذ پیدا نکند و در ادامه راه تله و در آخر هم به اتاق اصلی که اتاق دفینه میباشد راه پیدا میکند .یک سری از این چاه ها در کمره بار دارند قسمتی که قیفی شکل است و رنگ و یا آجر در آن قسمت فشرده تر است . و از نشان خاصی در آن استفاده میشود مانند کمان و فلش و … .
نشانی که در بالا برای این چاه ها استفاده میکنند به چند صورت است :
۱- درخت قدیمی و کهنسال که چاه در زیر درخت و یا جلوی آن است و یک قبر هم در جلوی درخت وجود دارد و قبر متعلق به آخرین شخصی است که جانش را در این راه گرفتند که مکان فاش نشود .
۲- وسط قلعه های خاکی عظیم و یا کنار قلعه های واقعی نظامی و کنار سنگ های عظیم الجثه . آثاری که نشان دهنده این چاه ها میباشد علامت مربع روی سنگ به صورت فرو رفته و یا سوراخ به صورت تکی روی سنگ های تراش خورده میباشد . اکثر این چاه ها هم به صورت دست چین با حاک پر شده اند .
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تپه های باستانی,تومولوس ,چاه آب,چاه خالی, چاه قلعه, چاه های دفینه, دفینه چاه, دفینه قلعه ها, راه تومولوس, راه ورودی قلعه, کاربرد چاه در گذشته, گنج داخل چاه ورودی, تومولوس
در بسیاری از نقاط ایران گوردخمه های فراوانی دیده می شود که بر اساس باور های دوران زرتشتیان ساخته شده و امروز بسیاری از آنها سالم و بکر در سینه کش کوه ها دیده می شود.در ایران باستان ، زرتشتیان معتقد بودند که نباید جنازه ها دفن شوند چون باعث آلودگی عناصر چهار گانه طبیعت (آب ،باد،خاک و آتش )می شود بنابر این از دخمه ها برای جمع آوری و نگهداری اجساد استفاده می کردند.
بخشهای مختلف دخمه
۱-جاده دخمه؛ ۲- درب سنگی یا آهنی دادگاه؛ ۳- كتیبه دخمه؛ ۴- حلقه مردگان مرد؛ ۵- حلقه مردگان زن؛ ۶- حلقه مردگان كودك؛ ۷- استودان (استخوان دان) یا سراده
پس از آن كه بدن مرده را به درون دخمه می گذارند، پرندگان لاشخور در مدت كوتاهی كه از یكی دو ساعت بیشتر نمی شود، همه گوشت بدن مرده را می خورند و استخوان ها را باقی می گذارند.
پس از این كه گوشت مرده، خورده شد، ماموران دخمه، استخوان های خشك شده را در چاهی كه در وسط دخمه قرار دارد می ریزند و روی آن آهك و گوگرد یا تیزاب می ریزند تا {استخوان ها} بسوزد و خاكستر شود و به وسیله آب باران به چهار چاهی كه در چهار طرف چاه اصلی است برود.
بدنه چاه اصلی با سنگ و سیمان پوشیده شده است تا مادام كه استخوان ها در آن جا است و هنوز به وسیله آهك و گوگرد متلاشی و پاك نشده، میكروب به خارج سرایت نكند. بعد از آن كه استخوان ها، خاكستر و ضد عفونی شد، به وسیله آب باران شسته شده و به چاه هایی كه ته آن ها از شن پوشیده شده می رود و در حالی كه در وسط راه از چند دستگاه صافی و پاك كننده نیز رد می شود به زمین فرو می رود.
بنا بر عقاید زرتشتیان دفن مردار موجب آلودگی عنصر مقدس خاک میگردید.دیده شده که بسیاری از مردگانی را که در قدیم در دخمه میگذاردهاند، روزهای بعد زنده شده و به میان جماعت بازگردانیده میشدند!
این موضوع هم لازم به ذکر است که در دین زرتشت ناراحتی و شیون برای مردگان کاری ناپسند و شدیدا منع شده است.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آیین تدفین, استخوان دان, استودان, دخمه, دفن زرتشتیان, زرتشتیان, قبر گبری, گبریان, گوردخمه, گوردخمه زرتشتی
مرگ مرموز ترین ،ناشناخته ترین ومهم ترین درد بشر در طول تاریخ بوده است،او برای دست یابی به جاودانگی، تلاش زیادی کرده و به ایجاد بناهای باشکوهی دست زده که بخش قابل توجهی از آنها پا برجاست. در مقاله” آرامگاه در ایران[۱]”بطور مفصل به بررسی آرامگاه هاو بناهای آرامگاهی دوران پیش از تاریخ ،مادها، هخامنشیان ،پارتها ،ساسانیان و دوره اسلامی پرداخته که در اینجا از تکرار آن خودداری کرده و در این مطلب به معرفی چند گورستان تاریخی اکتفا می کنیم.
همانطور که در زندگی اجتماعی واقعیت هائی چون اختلاف طبقاتی،قشر بندی اجتماعی و جنسیت بسیار تعیین کننده هستند در گورستان نیز، این عوامل بصورت بارزی خود نمائی می کنند به عنوان نمونه بناهای یاد شده در بالا برای افراد برگزیده ساخته می شدند و مردم عادی از آنها بی بهره بودند.ولی مردم نیزبرای ماندگاری، راه خود رایافتندو با توجه به اینکه سنگ مصالحی با دوام و مقاوم است از آن برای نشان گور خود استفاده کردند. سنگ های گور تندیس های متنوعی هستند که در نقاط مختلف به شکل های گوناگون دیده می شوند. شکل ها، نقش ها و نوشته های روی سنگ های گور دنیائی از ناگفته ها را در دل خود پنهان کرده اند بطوری که پژوهش بر روی هر گورستان بطور کامل و مجزا ضرورت دارد. اصولا”گورها و روش تدفین در هر سرزمین و در هر دوره تاریخی، نشانگر نوع اعتقادات، آداب و رسوم، سنت ها و باورهای یک قوم یا مردم یک سرزمین بوده ،گورهای کشف شده درمحوطه های تاریخی ،پژوهشگران را به کوره راههای متروکه تاریخ راهنمایی می کنند و به پرسش های آنان پاسخ می گویند.
برخی از سنگ گورها که بیشتر به دوران اسلامی تعلق دارند دارای تزئینات ویژه ای شامل آیات قرآنی با خط کوفی ونقش های تزئینی و اسلیمی وگاهی مشبک هستند، هر چند که آن تزئینات، تجملی در حد بناهای گفته شده ندارند، ولی آنها نیز به اقشار برگزیده جامعه تعلق داشته اند به عنوان مثال می توان سنگ گورهای تکیه هفت تنان شیراز، سنگ گورهای عمارت باغ نشاط لار، سنگ گور موجود در مقبره شیخ کلخوران اردبیل و یا سنگ گور”ابی سعدبن محمدبن احمد کدوک” که در موزه متروپلیتن نیویورک نگهداری می شود رانام برد، ولی در این پژوهش بیشتر به نمونه های مربوط به عموم مردم پرداخته شده است.
همانطور که گفته شد سنگ گورها بسیار متنوع هستند و آن ها را می توان به ترتیب زیر طبقه بندی نمود:
۱- سنگ گورهای افقی که هم سطح زمین بوده و گاهی از سطح زمین کمی بلند تر هستند مانند بسیاری از گورهای استان مرکزی. این سنگ گورها بیشتر برنگ سیاه،خاکستری وگاهی سفید هستند.
۲- سنگ گورهای عمودی یا محرابی که بیشتر شکل منظمی دارند مانند گورستان هفشجان، سفید چاه، تربت جام، تایباد و بستک.
۳- سنگ گورهای عمودی ساده و بدون نقش مانند نشتیفان.
۴- سنگ گورهای صندوقی مانند سنگ گورهای هفشجان، عمارت نشاط لار، مقبره شیخ کلخوران اردبیل، تکیه هفت تنان شیراز و بستک لارستان.
۵- سنگ گورهای تندیس وار مانند شیر، قوچ، اسب و انسان سنگی که به ترتیب در خوزستان، هفشجان، چا لشتر و مشکین شهر موجود است.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: انواع سنگ قبر, سنگ مقبره, قبر گبری, نماد قبر
در گذشته برای مخفی کردن دفینه های خود از اصول و مبانی خاصی استفاده می کردند تا از این طریق به بهترین نحوه برای نگهداری از اموال خود محافظت کنند این اصول بسته به دوره تاریخی ،مناطق جغرافیایی و آداب رسوم ملت ها و اقوام مختلف متفاوت هستند.
یهودیان= شمال شرق و جنوب شرق غیر یهودیان= شمال غرب و جنوب غرب
و اما در جهت های دیگر نیز استفاده میشده مثال شمال-جنوب-شرق-غرب و عمدتا بر این منوال بوده :منازل-عبادتگاه-سد-چاه-حدود بین قبایل
اشاره ها بر ۳ نوع تقسیم می شوند
-۱ اشاره های توجیهی
-۲ اشاره های تکمیلی
-۳ اشاره های تثبیتی
اشاره های توجیهی در دفینه یابی :
مسافت و طول هدف تا اشاره با دلایل معین مشخص شده که میتوان به این اسامی اشاره کرد عقرب-پای حیوانات و انسان یک جوغن (منظور از جوغن مربع دایره مستطیل و غیره میباشد) مارمولک-پرندگان و شتر را نام برد
اشاره های تکمیلی در گنج یابی :
اشاره های تکمیلی به نوعی وابسته به اشاره های توجیهی هستند و در واقع بعد از مشخص کردن مسافت و متراژ اشاره های توجیهی میشود به اشارهای تکمیلی رسید که در بعضی اوقات تا ۱۸۰ درجه مسیر را تغییرمی دهند و ممکن است که هیچ گونه اشاره و نشانه ایی برای رفتن به طرف هدف نداشته باشند و در اینجا باید از تجربه و مهارت شخصی استفاده نمود و اشاره های تکمیلی میتوان به این موارد اشاره برد جوغن شامل مربع دایره وغیره- شیار-کله و یا سر میخ-زبان مار-دم عقرب-صلیب و عقرب-یک حرف الفبا در کنار یک عقرب-پای اسب-عکس گوش رو صخره-لاک پشت و مربع های آن
علائم و نشانه های اشاره های تثبیتی در گنج و دفینه :
این اشاره ها بر روی صخره نقش بسته میشوند و هدف زیر و یا در یکی از کناره های اشاره قرار میگیرد و کالً از سه متر مربع بیشتر دورنیست ومعموال درزیر خاک بصورت اتاق قرارمیگیرد و دربعضی اوقات یک سنگ کوچک دیگر بر روی این صخره وجود دارد که از هر طرف به آن نگاه کنید بصورت دایره دیده میشود .
از اشاره های تثبیتی میتوان به این مورد اشاره داشت مار بدون چشم – حرف ال برروی صخره عقرب و یک نشانه اویک حرف اافبا- جوغن و یک صورت انسان- صلیب کوچک که ضلع های آن مساوی باشد سنگ یا صخره روشن تقریبا به قرمز کم رنگ – عکس آهو که سرش روبه پایین است -مرغ همراه با تخم هایش- پا همراه با انگشتان بصورت مساوی- جوغن برعکس- شتر پارک شده یا نشسته که سر آن انحنا دارد- زن حامله- شیاری عمیق که طول آن بیشتر از ۷۰ سانت باشد – و جوغن هایی که شکل خاصی دارند.
اشاره های بیزانسی و یهودی شامل مار- ستاره- شمعدان- هلال ماه شعله آتش- شمشیر و خنجر- مثلث-دایره- شیارقوس دار
اشاره های روم و بیزانس- بیشتر از رموز حیات استفاده می کردند حیوانات شامل – لاک پشت – مارمولک – قورباقه – عنکبوت – سوسمار- شیر- شتر-گوسفند انواع مارها پرندگان شامل- جغد- شاهین -گنجشک و قناری-کبوتر
اعضا حیوانات- سر شیر- سر گوسفند – سرشتر- پای شتر- نعل اسب- پنجه پرندگان – اعضا انسان- صورت دست -چشم – پا – اعضا تناسلی رموز دینی- خورشید – صلیب – تاج – خنجر و غلاف – مثلث – دایره – شیار -شیار قوس دار
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثارشناسی, جهت یابی در گنج یابی, دفینه یهودیان, گنج ,گنج یابی
برای خنثی کردن تله های فیزیکی و تله های شیمیایی ابتدا باید با محل استفاده از این تله ها آشنا باشیم و بدانیم که از کدام تله در چه قسمتی استفاده شده است تا با یک راهکار مناسب و کم خطر بتوانیم این تله ها را از کار بیندازیم و به سلامت از آنها عبور کنیم.
بیشتر در قسمتهای جنوبی و خشک کشور از دالان استفاده میشده و در شمال و قسمتهای مرطوب کشور کمتر دیده میشه به دلیل رطوبت و اینکه احتمال جمع شدن اب در گذر زمان بیشتر اتاقک با ساروج های ضخیم استفاده میشده و کاربرد اتاقک بیشتر هست.تله هایی که در راهروها به کار رفته میشه بیشتر در کف راهرو طراحی میشده و رانش و نشست کف راهرو دیده شده.
اصولا در دفینه هایی که دالان براشون ایجاد میشده صدرصد دو یا چند راهرو برای گمراهی کاوشگر ایجاد میشده که درانتها درب به شکل پلمپ البته کاذب برای گمراهی شخص ایجاد میکردن .برای گمراه نشدن فقط کافیه به دیواره راهرو دقت کنید و نشانهای وجود تله و درستی مسیرو با کوچکترین نشانها تشخیص بدید .
وجود لباس و ماسک برای کارهای دارای دالان الزامی است و سعی کنید در کنار کارشناس مخصوص کار رو پیگیر بشید در اطراف قلعه ها و کاروانسراها وقتی به این سیستم کاری برخورد کردید اگر در رویه دیواره و ورودی عکس برجسته شتر دیده نشد اون منطقه ربطی به دفینه نداره و کارایی متفاوت با این موضوع داشته پس قبل از وارد شدن مسیر کاملا بررسی بشه
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: تله شیمیایی, تله فیزیکی ,تله مکانیکی, تله های داخل راهروی دفینه, خنثی کردن تله ها, دالان دفینه, راهروی دفینه
چرا درب غارها را پلمپ میکردند برای این منظور مطالب زیادی وجود دارد که در متن زیر به آن می پردازیم . درمورد پلمپها مواردی که جالب هست و باید دانست این هست که چرا اصلا یک شخص بعداز پنهان کردن اموالش باید خروجی رو و یا همون درب رو جوری طراحی کنه که همه متوجه وجودش بشن؟
چرا باید یک فضای برجسته و دایره ای شکل با شیاری در دورش به صورت عمیق ایجاد بکنه مثل عکس پایین که نشان از وجود درب باشه. خیر اصلا اینطور نیست وقتی به چنین موردی برخورد کردید و صاحب مال سعی براین داشته ونیت براین داشته چشم شما سمت این نقطه کشیده بشه شک بر این نکنید یکجای کار میلنگه و فقط نیت بر گمراهی شما نیت بر جلب توجه شما به جای کاذب رو داشته.
یکم درست فکربشه میفهمید بنده با جاسازی مالم نمیام دربو جوری بسازم که شما ازصدمتری متوجه وجود مالی بشید.میام جوری کارمیکنم که کنار درب باشید نتونید تشخیص بدید واین یعنی دربی که درانتها به دفینه میرسه چنین دربی یعنی وجود مال و خزانه.
و اینو باید بدونید تمام دربها و مسیری که شمارو باید به درب برسونه باید نشانه هایی رو داشته باشه مثل سر پرنده و چهارپایان و… .شک نکنید درب ورودی کاملا صاف و همرنگ سنگهای اطراف هست و خیلی تفاوت کوچکر و شاید بتونید احساس کنید .
نکته اصلی اگر بالای دربی مشکوک به ورودی حالت طاقچه وجود داشت و زیر طاقچه جوغن به صورت دهنه به پایین و نگاه به اون نقطه داشت احتمال وجود درب بودن اون نقطه بسیار هست و امیدوار کننده است. اگر کنار درب یک رخ بسیار کوچک حالت نیم رخ نگاه به درب داشت اون نقطه میتونه ورودی باشه و همینطور اگر دور درب با ملاتی به رنگ اهک و دارای دانه های سیاه دیده شد میتونه امیدوار کننده باشه .وهمینطور وجود سنگچین بالای درب که تایبد بر تله بودن داشته باشه واحساس کنید با شروع کار امکان ریختن ومسدود کردن دربو داره میتونه امیدوار کننده باشه ودراخر نود درصد دربها سمت طلوع افتاب قرار دارند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: پلمپ غار, چرا درب غارها را پلمپ می کردند؟, خزانه ,خزانه گنج, دفینه غار ,سرمال ,ورودی پلمپ شده
برای پیدا کردن دفینه های حکومتی و نظامی باید غیر از دانستن روش های دفینه گذاری آنها از آداب و رسوم و مناسک خاص مذهبی آن دوره نیز اطلاعات کامل داشت.
دفینه های حکومتی نظامی همانطوری که از اسمشون پیداست یعنی اموالی عظیم،خزانه ای بزرگ و… که با کمال صبر و حوصله و باهوشی مسیرهای انحرافی و پوچ و دارای تله ایجاد کردند و کارها را بسته اند،
پس باید آشنا بود مثلا کاری که توش به فلان علائم خوردید بدونید داره چه معنی میده،دفینه های حکومتی در باستان و نحوه کاوش این سیستم ها
مثلا درون کاری باید دونست که جسد بدون سر داره چی میگه؟
یا ۷جسد چه معنی میده؟
یا ۶جسد چه معنی میده؟
یا ۴تا پلمپ نما درون غار چه معنی میده؟
یا چاهی درون غار داخلش در دیواره یک سنگ بیرون زده چه معنی میده؟
یا مثلا ساروجی که درون کار دیده میشه آشنایی داشته باشید چه نوع ساروجی هست؟
یا لایه ها رو بدونید که کدوم لایه به هدف نزدیکتون میکنه کدوم دور تر
و…..
که همگی اینها مباحثی هستن که بدون شناخت ودانستنشون یعنی سردرگمی در اعماق زمین و دل غارها
در کارهای مربوط به حکومتی و مذهبی باید یک قدم جلوتر از معمار کار بود.
در کارهای حکومتی نظامی شناخت اصول،و دانستن معنی علائم واشکال درون کارهاست که نقش مهمی در موفقیت داره
یا مثلا کارهایی که مانند سیستم قبر و مقبره که مربوط به حاکمان محلی بود ایجاد شده اند که باید قبرهای قربانی وهمون انحرافی رو باید ابتدا تشخیص داد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: پلمپ غار, در پلمپ شده ,دفینه, دفینه مقبره ها ,دفینه های حکومتی, دفینه های نظامی, قبر گبری, گنج حکومتی, مقبره
دوستان نمونه جایگاه و سنگچین رو میبینید که با چیدمان عالی و کاملا واضح نمایان هست
ببینید قبوری که در این حالت چیدمان کارمیشن اگر شما درکف کار و ادامه دادید و دید که سنگچین ها به همون ترتیب ادامه به پایین دارن در این حالت شما قبرو در دیواره سمت راست دارید
یعنی اتاقک مورد نظر کاملا پوچ است و درست بین این اتاقک قبر خالی و قبر اصلی دیواره سنگچین دو جایگاه رو از هم جدا کرده و شما برای تست اینکه ایا پشت این دیواره فضایی باز و خلع وجود دارد یا خیر کاملا با یک سیم مفتول میدونید متوجه کار بشید و با گذروندن سیم از لای سنگچین به درون و پشت سنگ چین ها اگر فضا خالی باشد سیم به چیزی برخورد نمیکند و اگرهم خاک وجود داشت و بازهم سیم به راحتی و با مقداری فشار کم به داخل نفوذ کرد پس صدرصد قبر اصلی در اونور دیوار پنهان است و خارج از این نیاز به کاوش در نقطه های بیشتر است
دوستان درصورتی شما کف قبور را باید برای کاوش و ادامه کار انتخاب کنید که کف بعداز خاک سرند شده یکهو به یک لایه سخت برخورد بشود و دوبار بعداز ان خاک نرم نمایان میشود پس خارج از این چندان در کف زمان نگذارید
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: دفینه قبر, سنگچین ,قبر خمره ای,قبر سنگچین در گنج یابی, قبر گبری, مقبره سنگچین
در حین حفاری امکان داره که با علائم و آثار زیادی مواجه بشوید که در اکثر مکان ها مشترک است و امکان داره با آثار و علائم و نشانه گنج هم مواجه بشوید که تا حالا نمونه اش را از نزدیک مشاهده نکرده باشید و یا نشنیده باشید . معمولا این آثار برای مکانها و یا هدف های کوچک و متوسط صدق می کند .
بررسی و تحلیل موارد یافت شده کار هر کسی نیست و ایجاد حتی یک تغییر کوچک میتونه ما رو از راه درست منحرف بکنه و تمام زحمات رو به باد بده.
برای رسیدن به گنج بزرگ نیازمند دانستن اصول و قواعدی هستیم که ما را در رسیده و پیدا کردن گنج یاری نماید. برای آشنایی با قوانین اصلی گنجیابی این مقاله را بخوانید.
توجه داشته باشید وجود تخته سنگ، درخت کهنسال، چشمه آب، تپه و تل خاکی، دلیل وجود حتمی و صددرصدی نشانه های گنج و دفینه نیست!
نشانههای گنج بزرگ
بعضی از افراد فکر می کنند که هر تپهای از نشانه گنج است، در صورتی که از نشانه های وجود گنج در یک تپه این است که اولا خاک آن دستی بوده و نباید بکر یا طبیعی و دارای رگه های سنگی باشد.
ثانیا تپه در محلی قرار گرفته باشه که در اون منطقه مشابه اون تپه کم باشد و در نزدیکی اون تپه آثاری همچون درخت کهنسال و چشمه آب و … وجود داشته باشد.
توجه داشته باشید که با دیدن درست آثار و علائم موجود و گمانه زنی درست و اصولی، می تواند شما را از حفاریهای بیهوده و مایوس کننده، تا حدود زیادی نجات دهد!
پس از شروع حفاری نیز توجه داشته باشید که ابتدا باید از خاک سطح عبور کنید و بسته به منطقه مورد نظر (کوهستانی، جنگلی، کشاورزی و …) حداکثر تا عمق ۷۰ سانتیمتر، آثاری همچون ذغال، خشت یا تکه آجر، سنگ رودخانه ای و … تا این عمق، دلیلی محسوب نمیشوند و حدودا از عمق یک متری به بعد است که باید آثار را کم کم مشاهده نمایید، مثل سنگ چین، خاک قبر یا جسد انسان، کوزه سفالی، ذغال چوب یکدست (حداقل ۷ سانتیمتر) و یا گلهای صابونی(روغنی) که در گذشته جهت عایق و جلوگیری از عبور آب و رطوبت و محافظت از اموال مورد استفاده قرار می گرفته و …
اما وجود ذغال چوب یا سنگ هم از دلایل وجود صددرصد گنج و دفینه نیست، چرا که در گذشته امکان داشته چوپانی و یا فردی در آن مکان آتشی روشن کرده باشد و یا سقف چوبی و دیوار سنگی ساختمان و عمارتی بر اثر جنگ یا آتش سوزی فرو ریخته باشد.
آن مکان وقتی تائید میشود که نشانه های دیگر هم وجود داشته باشند و به هیچ عنوان خاک بهم خورده و دارای لکه های مختلف نباشد.
از دیگر نشانه های گنج ، سنگ چین با ملات یا وجود تخته سنگ یا سنگ های تراش خورده بزرگ در عمق حدودی یک و نیم متر به بعد است.
آجر و خشت های خام که بصورت مربع بوده و پلکانی یا منظم و بی دلیل چیده شده باشند بطوریکه مسکونی بودن مکان را تائید نکند، نیز می تواند از نشانه های گنج باشد و …
موارد ذکر شده بالا بخش بسیار کوچکی از مبحث چگونگی شناخت آثار و علائم و نیز چگونگی حفاری صحیح و موفقیت آمیز می باشد که برای شروع، به تمامی علاقمندان تقدیم می گردد.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آثار دفینه ,بوی دفینه, حفاری دفینه ,زغال, سنگ چین ,قبر گبری ,کشف سفال کوزه ,سفالی, گل صابونی, گنج یابی, نشانه های دفینه
حتما تاکنون در اخبار روزنامه ها؛ برنامه های مستند یا هنگام بازدید از موزه ها دیده اید که درباره اشیا مختلف باستانی اطلاعاتی از جمله سن آن شی ارائه می شود. بدون شک برای بسیاری از مردم این پرسش وجود دارد که چگونه باستان شناسان قادر به ارائه قدمت اشیای بعضا چند هزار ساله هستند؟ به طور کلی وظیفه باستان شناسان؛ شناسائی و مطالعه فرهنگ های گذشته از طریق آثار مادی باقی مانده از آن ها با کمک مطالعه و تفسیر این آثار است.
سال یابی نسبی عموما روش تعیین سن اشیا از طریق مطالعه و تفسیر شی بر پایه یافته ها و دانسته های باستان شناسی است. در حقیقت در این روش بر خلاف روش سالیابی قطعی که بر پایه انجام آزمایش های دقیق انجام می شود، باستان شناسان با کمک داده ها و دانسته های پیشین اقدام به تفسیر و تشخیص قدمت اشیا می کنند. روش سال یابی قطعی یکی دیگر از روش هایی است که در باستان شناسی برای مطالعه و تعیین قدمت اشیا و آثار کشف شده مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش، باستان شناسان با کمک آزمایش های علمی و دقیق می توانند قدمت دقیق و قطعی اشیا را تخمین بزنند. شاید مشهور ترین روش شناخته شده در این بخش ، روش تعیین سن کربن ۱۴ باشد.
در این میان دانستن پیشینه و سن اشیا و آثار باقی مانده ، نقش بسیار مهمی در مطالعه و درک این آثار دارد. به طور کلی در باستان شناسی دو روش کلی سالیابی وجود دارد که عبارتند از: سالیابی نسبی و سالیابی قطعی. در این نوشتار به طور مختصر و ساده به معرفی هر یک از این روش ها می پردازیم.
روش سال یابی قطعی:
روش سال یابی قطعی یکی از روش هایی است که در باستان شناسی برای مطالعه و تعیین قدمت اشیا و آثار کشف شده مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش، باستان شناسان با کمک آزمایش های علمی و دقیق می توانند قدمت دقیق و قطعی اشیا را تخمین بزنند. شاید مشهور ترین روش شناخته شده در این بخش ، روش تعیین سن کربن ۱۴ باشد. در ابتدا باید خاطر نشان کنیم که این روش تنها و تنها برای تعیین سن آثار و اشیا ارگانیک که منشا آن موجودات زنده بوده است کاربرد دارد و برای اشیا غیر ارگانیک نمی توان از روش کربن ۱۴ استفاده کرد.
کربن به طور کلی دارای ایزوتوپ های مختلفی است که یکی از این ایزوتوپ ها، کربن ۱۴ است. در ارتفاع ۶ تا ۱۵ کیلومتری جو زمین ، بر اثر برخورد اشعه کیهانی به اتمسفر زمین ، نوترون هایی با انرژی زیاد تولید میشود. وقتی انرژی نوترونها بین ۰،۴ تا ۱،۶ میلیون الکترون ولت باشد، با برخورد به اتمهای نیتروژن ، کربن ۱۴ ایجاد میکنند.
روش های تعیین سن قدمت آثار اشیاء باستانی توسط باستان شناسان و روش سن یابی باستان شناسی
به طور عادی در بدن تمامی موجودات زنده اعم از گیاهان، حیوانات و انسان عنصر کربن وجود دارد. این عنصر تا زمانی که آن موجود زنده است، میزان ثابتی دارد و پس از مرگ آن موجود زنده تغییرات مختلفی در بدن وی رخ می دهد که یکی از آن ها تغییر در عنصر کربن است. کربن ۱۴ ، ایزوتوپ سنگین عنصر پایدار کربن است که با تشعشع بتای منفی () ، تبدیل به نیتروژن ۱۴ میشود. انرژی بتای منفی حاصل ، ۰٫۱۵۶ میلیون الکترون ولت به ازای هر مول است:
۱۴۶C β-→۱۴۷N e
در زمان مرگ موجودات زنده این ایزوتوپ های کربن شروع به تغییر حالت داده و با توجه به چرخه نیمه عمر ثابتی که دارند به باستان شناسان کمک می کنند تا قدمت شی مورد نظر تخمین زده شود. در حقیقت نیمه عمر کربن ۱۴ به طور دقیق ۵ هزار و ۷۳۰ سال با ضریب خطای ۴۰ سال است. یعنی پس از مرگ یک موجود زنده ۵ هزار و ۷۳۰ سال طول می کشد تا نیمی از کربن ۱۴ موجود در بدن وی تغییر حالت داده و به مواد دیگری (مانند بنزن ) تبدیل شود. حال کافی است میزان اولیه کربن ۱۴ موجود در یک شی محاسبه شده و سپس اندازه فعلی کربن ۱۴ در آن نیز مشخص شده و با توجه به میزان ثابت ۵ هزار و ۷۳۰ سال، سن شی قابل محاسبه خواهد بود.
البته کربن چهارده تنها یکی از روش های مورد استفاده در سالیابی قطعی است و انواع روش های دیگری نیز در این حوزه وجود دارند که برخی از مهمترین آن ها عبارتند از:
روش آرکائو مگنتیک که در مطالعه گل رس پخته شده و سفالینه ها استفاده می شود. در هنگام پخت، ذرات مغناطیسی آن در راستای قطب شمال قرار می گیرند، می توان زمان پخت آن را محاسبه کرد.
روش دندرو کرونولوژی یا مطالعه حلقه های موجود در تنه درختان.
روش تاریخ گذاری مبتنی بر آمینو اسیدها: روشی است که در آن با مطالعهٔ دگرگونیهای رخ داده در ساختار آمینو اسیدهای موجود در اشیای تاریخی آن ها را از لحظه پدید آمدن تاریخ گذاری میکنند.
روش پتاسیم – آرگون و آرگون – آرگون که یک روش تاریخ گذاری رادیو متریک بوده و عموما برای تعیین سن فسیل ها و بقایای انسانی مورد استفاده قرار می گیرد. این روش تاریخ گذاری اشیای تاریخی بر اساس بررسی نیمه عمر ۱٫۳ میلیارد ساله رادیو ایزوتوپ پتاسیم-۴۰ و فرایند تبدیل شدن آن به رادیو ایزوتوپ آر
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آرکائو مگنتیک, تعیین قدمت اشیای باستانی, دندرو کرونولوژی, روش پتاسیم, سن اشیا, قدمت شی باستانی
نشانه های درب چیست ؟ نشست بی دلیل زمین در شعاع یک یا دو متری ، بر آمدگی بی دلی در شعاع دو متری ، خاک دستی و روشن تر از محل ، سنگی قابل جابجایی که نیمی از آن داخل زمین است ، سنگ های کبود رنگ که با سنگ های منطقه همخوانی ندارد ، بوته هایی که در جهت جریان باد به طور کلی خم شده و ریشه سستی دارند ، بوته های روشن تر از بقیه محل ها و تردد موشهای سفید بزرگ و خاکستری روشن بزرگ و ….. اینها همه نشانه های عمومی درب هستندولی از همه مهمتر …. در باستان ، رسمی وجود داشته که بسیار قوی جریان داشته و اجرا میشده که برای جویندگان راه گشاست
آیین تدفین در باستان لازمه برای پیدا کردن درب ورودی مقبره ها
برای تمامی مقابر ، تاکید میکنم تمامی مقابر ، مکانی می ساختند یا مکانی انتخاب می کردند که بتوانند مراسم مذهبی را اجرا کنند . در این مراسم ها فضایی برای آتش روشن کردن به جهت نور ( مثل جوغنهای افقی ) و فضایی برای تجمع و دعا کردن باید باشد . یک نکته که کمتر به آن پرداخته می شود این است که ایرانیان این مراسم را در حضور نمادها و در جلوی رویت نمادهای مقدس انجام می دادند .
یعنی اگر یک مقبره ها یی که درب آن باز شده باشد را بیابید و در جلوی ورودی به طوری که کمر شما به سمت داخل مقبره باشد متوجه خواهید شد که تمامی عناصر موجود در اطراف ، به گونه ای چیده شده اند که انگار در حال نگاهبانی و یا رویت درب ورود هستند . نمادها در حال نگهبانی یا رویت مقبره هستند .
همانجا یعنی جلوی درب ورودی مکانی بوده که فرد مذهبی آن دوران ، قرار میگرفته و مشغول دعا خواندن و تحویل دادن روح فرد متوفی به خدایان میشده است . پس به راحتی میتوان از این ترفند استفاده کرد تا درب ورودی را یافت .
فرض کنید شما از مقبره بیرون آمدید بهترین منظره برای شما کجاست و یا بهترین نقطه برای نگهبانی دادن نمادها و رویت نمادها ، کجاست زیرا همه نمادها و عناصر موجود به سمت درب ورود نشانه رفته اند حتی چیدمان سنگها و تراش خوردن سنگها بی دلیل صورت نگرفته است . برای درب ورودی فاصله ای کمتر از ۵ متر با خود مقبره در نظر بگیرید . مقابر عمدتا تونلهای طولانی ندارند .
تونلهای طولانی ، مختص دفینه زاغه و یا غار هاست که معمولا در جلوی درب آنها نگهبان و یا خود سازندگان غار دفن شده اند.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: در مقبره, روش پیدا کردن درب مقبره, قبر سرداری, قبر گبری, مقبره ,مقبره پادشاه
ﻫﺮﻭﺩوﺕ ﺗﺎﺭﻳﺦ ﻧﮕﺎﺭ غربی ﺩﺭ ﻛﺘﺎﺏ ﺍﻭﻝ ﺧﻮﺩ ﺑﻨﺪ ١٤٠ مینویسد:
” ﻣﻄﺎﻟﺒﻰ ﻛﻪ ﺗﺎﻛﻨﻮﻥ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﭘﺎﺭﺱ ﻫﺎ ﮔﻔﺘﻢ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ ﻣﻦ ﺍﺳﺖ ، ﺍﻣﺎ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﭘﺲ ﻣﻴﮕﻮﻳﻢ ﺩﺭﻣﻴﺎﻥ ﭘﺎﺭﺱ ﻫﺎ ﺩﺭ ﺷﻤﺎﺭ ﺍﺳﺮﺍﺭ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻭ ﺭﺍﺯ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﺷﻜﺎﺭﺍ ﻧﻤﻴﮕﻮﻳﻨﺪ ﻭ ﺟﺎﻧﺐ ﺍﺣﺘﻴﺎﻁ ﺭﺍ ﺭﻋﺎﻳﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ، ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺟﻤﻠﻪ ﻣﻄﺎﻟﺐ ﻭ ﺭﺳﻮﻣﻰ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻣﺮﺩﮔﺎﻥ و تدفین مادها می باشد.
ﻣﺮﺩﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺩﻓﻦ ﻛﺮﺩﻥ ﺩﺭ ﺟﺎﻫﺎﻯ ﺑﻠﻨﺪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﻨﺪ ﻛﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻥ ﻻﺷﻪ ﺧﻮﺍﺭ ﻭ ﺣﻴﻮﺍﻧﺎﺕ ﺷﻜﺎﺭﻯ ﺩﺭﻳﺪﻩ ﺷﻮﻧﺪ ﻭ ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﺍﺣﺸﺎﺀ ﺷﺎﻥ ﺧﻮﺭﺩﻩ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻓﻘﻂ ﺍﺳﺘﺨﻮﺍﻧﺸﺎﻥ ﺑﺎﻗﻰ ﺑﻤﺎﻧﺪ.
ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻣﻐﺎﻥ ﻣﺎﺩ ﻣﻴﺪﺍﻧﻢ ﻛﻪ ﭼﻨﻴﻦ ﻣﻴﻜﻨﻨﺪ ﭼﻮﻥ ﺍﻳﻦ ﺭﺳﻢ ﺭﺍ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻧﻜﺮﺩﻩ ﻭ ﺁﺷﻜﺎﺭﺍ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﻴﺪﻫﻨﺪ . ﺍﻣﺎ در مورد ﭘﺎﺭﺱ ﻫﺎ به نوعی پنهانيست…”
بنا به گفته ﻫﺮﻭﺩﺕ ﻭ ﻣﻘﺒﺮﻩ ﻫﺎﻯ ﻣﺘﻌﺪﺩ مادها و ﭘﺎﺭﺳﻴﺎﻥ ﺩﺭ ﻧﻘﺶ ﺭﺳﺘﻢ ﻭ ﻧﻘﺎﻁ ﺩﻳﮕﺮ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﻫﻮﻳﺪﺍﺳﺖ ﻛﻪ مادها و ﻫﺨﺎﻣﻨﺸﻴﺎﻥ ﻧﻴﺰ چون ﺁﻳﻴﻦ ﺯﺭﺗﺸﺖ ﺑﻪ ﺁﺧﺸﻴﺞ ﻭﺭﺟﺎﻭﻧﺪ ﺍﺭﺝ ﻣﻴﻨﻬﺎﺩﻧﺪ ﻭ ﺍﺟﺴﺎﺩ ﺭﺍ در ﺑﻠﻨﺪﺍ به گور ﻣﻴﺴﭙﺮﺩﻧﺪ .
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آیین تدفین مردگان, تدفین پارت ها ,تدفین مادها, تدفین مردگان, قبر گبری, مقبره, هرودوت
وجود سنگ نگاره و علامت کانال بصورت حکاکی کاملا واضح و دارای گودی، در مناطق مختلف، معانی مختلفی داشته که باید با بررسی دقیق منطقه و نیز مشاوره با افراد با تجربه و کار بلد مفهوم آنها را بیابید.
در اینجا معانی و نظریه های مختلف در مورد این نوع سنگ نگاره را به اختصار برای شما شرح می دهم:
۱- در حالت اول می تواند نشان دهنده یک منبع آب آن در نزدیکی محل سنگ نگاره، می باشد.
۲- در حالت دوم می تواند نشان دهنده یک مقبره ( گور دخمه صخره ای ) در آن نزدیکی بوده و این مقبره در داخل یک غار یا اتاقکی صخره ای می باشد و دهانه آن را بسته و پلمپ نموده اند.
در این حالت باید درون کانال حکاکی شده آب بریزید و مسیر حرکت آب به خارج از سنگ، مسیری است که باید به آن طرف رفته تا محل مذکور را بیابید.
۳- در حالت سوم مقبره ای درون یک غار با دهانه کوچک می باشد که خود این سنگ یا صخره در جلوی دهانه ورودی قرار گرفته و راه را مسدود نموده است (توجه داشته باشید که در اینصورت، این نشانه آخر خواهد بود)
۴- در حالت چهارم علامت وجود مقبره ای است، بسته شده که در روبروی آن قرار داشته و محل مورد نظر دارای حداقل دو شیب تند در طرفین می باشد و باید در بالای برجستگی، به دنبال آن بگردید.
۵- در موارد دیگر می تواند نشان دهنده یک سد و محل انباشته شدن آب یا محل جلوگیری از نفوذ آب باشد.
البته در مواردی هم دیده شده است که این نوع سنگ نگاره، اشاره به وجود معدن سنگ و یا محل ورود و شروع محدوده منطقه ای صنعتی در گذشته بوده است.
خرید بهترین فلزیاب های دنیا 09013545415
موضوعات مرتبط: گنج یابی و آثارشناسی
برچسبها: آبرسانی, حکاکی کانال, دفینه غار, سنگ نگاره, علامت کانال, کانال آب, مفهوم سنگ نگاره یا حکاکی کانال در دفینه یابی